– Det er bra at folk nå i større grad enn tidligere ønsker å bruke stemmeretten sin, men hver og enkelt må tenke over hva man selv står for. Mange vil nok stemme Arbeiderpartiet, men jeg synes ikke at man skal velge dem bare for å gi sympatistemmer, sier Gundersen.

Del på Facebook

Valgkampåpningen ble innledet på høytidelig vis med appeller fra både ordfører Odd Reinsfelt og Ordfører i Ungdommens kommunestyre, Marius Gundersen, i tillegg til ett minutts stillhet til minne om ofrene fra Regjeringskvartalet og Utøya.

LES OGSÅ: Valgkamen startet i Asker

Rett å begynne nå

Se bildeserie fra valgkampåpningen her

Etter at valgkampen ble lagt på is i etterkant av terrorskandalen, har det politiske livet nå så smått begynt å komme i gang igjen. Partiene i Bærum hadde på Leif Tronstads plass i Sandvika en felles åpning der de ulike politikerne delte ut partiprogrammene til folket.
– Det føles riktig å begynne valgkampen nå. Det er greit at det starter, og det er også fint hvordan formen på det hele har blitt, sier Arbeiderpartiets ordførerkandidat, Halvdan Skard.

Ungdommenes valg

Skard er imidlertid klar på at årets valg kommer til å bli spesiell, og han deler ordfører Reinsfelt oppfatning om at det kommer til å bli et valg rettet mot ungdommen.
– Ungdommen blir det viktigste, og det er de som skal føre dette videre. Jeg er stolt av å se hvordan de har taklet dette, og jeg skjønner ikke helt hvor de har tatt det fra.
– Alle føler de har en tilknytning til ungdommen, og jeg har merket det spesielt hvordan ungdommen har engasjert seg og vist samhold i media og på nettet. Vi alle vil vise at vi bryr oss, sier Gundersen.

VIDEO: