Skip to main content

Valdres-saken skal opp i Høyesterett torsdag

Angelicas mor, Camilla Heggelund Hovd, anket etter at lagmannsrettens dom ble klar i vinter. Høyesterett skal nå behandle saken.

Foto: EVA GROVEN

Høyesterett skal torsdag og fredag vurdere om moren i Valdres-saken fikk for lav straff, slik påtalemyndigheten mener.

Moren Camilla Heggelund Hovd har på sin side anket dommen på åtte måneders fengsel for grov mishandling av 13 år gamle Angelica Heggelund. Det er også begjært ny behandling av erstatningskravet på 125.000 kroner til jentas far. 

Advokat Ann-Turid Bugge, den ene av kvinnens to forsvarere, påpekte i prosedyren i lagmannsretten at hun ikke kjenner til tilsvarende saker i Norge.

– Det finnes ingen tilsvarende saker mot foreldre med barn som har dødd av anoreksi, fastslo advokat Ann-Turid Bugge i lagmannsretten.

– Har tenkt på barnets beste

Hun er forsvarer for moren.

– Dette skjer altså i en sak hvor en mor hvert sekund, hvert minutt, hver time, hver dag, hver måned, hvert år siden Angelica fikk anoreksi, har tenkt på barnets beste. Det er hun som har tatt kontakt med skoler. Det er hun som har tatt kontakt med helsetjenester gang på gang for å få hjelp, fastslo forsvareren.

13 år gamle Angelica Heggelund ble funnet død i en hytte på Beitostølen nyttårsaften 2015.

Moren ble frifunnet for å ha satt datteren i hjelpeløs tilstand, men dømt for grov mishandling. Fengselsstraffen ble gjort betinget.

I første runde, i Gjøvik tingrett, ble Heggelund dømt til tre års ubetinget fengsel.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.