Skip to main content

Utsatt for svindelforsøk

PÅ VAKT: Arne Axelsen fra Blommenholm ble torsdag morgen forsøkt svindlet av Microsoft Care. FOTO: KARL BRAANAAS
PÅ VAKT: Arne Axelsen fra Blommenholm ble torsdag morgen forsøkt svindlet av Microsoft Care. FOTO: KARL BRAANAAS

Proffe. Arne Axelsen fra Blommenholm ble torsdag morgen utsatt for svindlerforsøk. Nå vil han advare andre.

– Jeg ble oppringt fra USA. En kvinne som snakket gebrokkent amerikansk sa hun ringte fra Windows Care og sa de kunne se at jeg hadde problemer med operativsystemet på min computer. Kvinnen hevdet de hadde i oppdrag fra Microsoft å spore og rette opp slike feil, forklarer Arne Axelsen.
Han fikk beskjed om å skru på sin PC, slik at hun kunne rette opp problemet. Axelsen har selv jobbet innen support, og ønsket mer sikkerhet før de startet. Kvinnen oppga følgende opplysninger:

Firma: Windows Care
Navn: Jennifer Shen
Personal id nr.: WC 015
Hjemmeside enquire@windowscare.net

– Det hele virket profesjonelt. I bakgrunnen summet mange stemmer på flere språk, noe som ikke er uvanlig for et internasjonalt supportsenter.

Ønsket sikkerhetssjekk
Blommenholm-mannen luktet lunten og googlet firmaet på sin bærbare pc, mens han skrudde på sin stasjonære PC.
– Jeg spurte hvilket Windows operativsystem det dreide seg om. Det kunne hun ikke svare på, og det er jo merkelig.
Han fikk mange treff på Google, inkludert hjemmesiden kvinnen oppga. Den såkalte Jennifer måtte ha tilgang til datamaskinen for å kunne hjelpe. Da gikk det opp for han hva han var i ferd med å bli utsatt for.
– Jeg syntes ikke sikkerheten var god nok, og ba henne ringe tilbake om litt så jeg kunne foreta en sikkerhetssjekk hos Microsoft Norge. Da la hun på, forteller Arne Axelsen.
Axelsen ringte umiddelbart til Microsoft på Lysaker og fikk beskjed om at dette var svindel. Han ønsker nå å advare andre mot «firmaet».
– Dette er så spektakulært at mange, med mindre databakgrunn enn meg, kan gå rett på. Å la andre få aksess til din PC kan få svært alvorlige konsekvenser.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.