Skip to main content

– Utrolig sterkt å se hvordan folk står sammen

FOLKEHAV: Løkkehaven i Sandvika var fylt av de som ville minnes ofrene etter terrorhandlingene på Utøya og i Oslo. FOTO: ANETTE ANDRESEN
FOLKEHAV: Løkkehaven i Sandvika var fylt av de som ville minnes ofrene etter terrorhandlingene på Utøya og i Oslo. FOTO: ANETTE ANDRESEN

Bjørg Thorallsdottir mener Løkkehaven i Sandvika ble et rørende samlingspunkt for folk som sørger sammen etter terrorhandlingene i Oslo og på Utøya.

Lørdag stilte over 1.000 personer opp for å gå i rosetoget fra rådhuset i Sandvika og gjennom gågaten til Løkkehaven.

Del på Facebook

– Det var utrolig rørende da jeg sto på scenen og så den folkemassen som kom i en fredelig marsj. Det kom bare mer og mer mennesker med roser i været, ingen sa noe. Det var sterkt å se hvordan folk står sammen, sier Thorallsdottir.

SE BILDESERIE: Rosetog og minnemarkering i Sandvika

Vanligvis er hun mest kjent for arrangementet Hjertefred som arrangeres i Løkkehaven, men lørdag var hun svært glad for at rosetoget og minnemarkeringen i Bærum endte opp nettopp der.

– Løkkehaven kommer til å bety enda mer for meg etter dagen i dag, sier hun.

Les også: – Takk for innsatsen, Margrethe

– Folk har grått og takket

Da rosetoget kom til Løkkehaven spilte musiker Glenn Main Henriksen sitt egenkomponerte stykke “Heartpeace”, som egentlig var ment for Hjertefred i november.

Men etter forrige fredag spurte han prosjektleder Karin Larsen i Hjertefred om stykket kunne fremføres under en annen minnemarkering tidligere denne uken.

Det fikk han lov til, og han spilte det samme stykket i Sandvika inntil hele rosetoget hadde fått plass foran scenen.

Her kan du høre «Heartpeace» og se musikkvideoen (artikkelen fortsetter under videoen):

Bjørg Thorallsdottir forteller at folk har vist henne at de setter pris på minnemarkeringen hun er en av arrangørene bak.

– Det har kommet mange ukjente mennesker som har grått og takket, sier hun.

Verdig minnemarkering

Også leder Kjell Maartmann-Moe i Bærum Arbeiderparti forteller at han har fått mange hyggelige meldinger etter terrortragedien som blant annet rammet AUF-leiren på Utøya.

– Jeg har fått en del klapp på skulderen, hyggelige meldinger og kondolanser. Det setter jeg enormt pris på, sier han.

– Samtidig er jeg stolt over initiativtagerne som hadde kraft til dette arrangementet. Det ga styrke, sier Maartmann-Moe.

Han mener det var en verdig minnemarkering i Sandvika lørdag.

– Det er strålende at så mange fant veien til rosetoget. Og jeg synes det er spesielt vakkert hvordan de har lagt stor vekt på barna i krisetiden og hvordan man skal ta vare på dem, sier Ap-lederen.

– Kanskje denne grusomheten fører til at vi våkner litt fra velstand og medgang, at vi blir litt vennligere med hverandre. Med det mener jeg at vi møter hverandre med åpenhet, respekt og toleranse og gjør hyggelige ting for hverandre, sier Maartmann-Moe.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.