Skip to main content

Utbedrer lysløypa fra Skui

VENTER PÅ SNØ: Nå mangler bare snøen i lysløypa på Skui. Fra venstre Jonny Tuvsjøen fra entreprenøren, Jutuls Knut Bolstad, teknisk rådgiver Liv Stensaker og Einar Bjerke fra entreprenøren. FOTO: PRIVAT

Klarer du å finne feilen på dette bildet?

«Feilen» er at snøen mangler, men ellers er det meste klart i lysløypa mellom Skui og Jordbru i Vestmarka.

– Vi har utvidet bredden til 5 meter hele veien, rettet traseen noe opp, forbedret dreneringen og lagt grusdekke i midten slik at løypa blir enda bedre tilrettelagt for helårsbruk, forteller Erik Frogner i Jutul.

– Fase 1 fra Skui og opp til Jordbru er nå ferdig. Sommeren neste år håper vi å kunne fortsette med runden på Jordbru, og så i fase 3 i 2017 fra krysset ved Jordbrurunden og opp til Kattås, forteller han.

LES OGSÅ: Her lages ny skiløype i Vestmarka

5 millioner kroner

Arbeidet i første fase har kostet om lag 2 millioner kroner. Totalt ventes prisen å bli om lag 5 millioner kroner, som finansieres av Bærum kommune og spillemidler.

Lysløypa ble bygget på dugnad av Jutul for flere tiår siden, slik at det nå var på tide med en fornying. Mer overgang til skøyting fremfor klassisk langrenn samt større løypemaskiner har dessuten gitt behov for bredere og mer solid trasé. Det er også satt opp noen nye lyspunkter.

Arbeidet var planlagt å pågå til ut i oktober, men var ferdig godt før tiden, midt i september.

Entreprenør har vært Jonny Tuvsjøen AS fra Ringerike, og Frogner fra Jutul roser firmaet og teknisk rådgiver Liv Stensaker for god innsats.

LES OGSÅ: Lager løyper hele året

Tørrskodd

– Vi synes vi har fått til en ordentlig bra ansiktsløftning av lysløypa, som har fått et godt toppdekke for helårsbruk. Syklister, turgående og folk med barnevogn skal nå kunne gå uten å bli bløt på beina, sier Frogner.

Han understreker at strekningen fra Skui til Jordbru ikke er beregnet på motorisert ferdsel eller ridning, men forteller at deler av traseen ved lysløyperunden på Jordbru planlegges også for ridning.

Jutul markerer ferdigstillelsen av første fase med et terrengløp i den oppgraderte traseen mandag 19. oktober.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.