Skip to main content

Usikker fremtid for matbutikker på Blommenholm og Høvik

JA og nei: Høyres gruppeleder Bjørn Røtnes (t.v.) og partikollega Terje Hegge er ikke enige om det bør etableres nye matforretninger på Høvik og Blommenholm. Røtnes sier partiet er delt og at en endelig avgjørelse på butikkstriden først vil komme i kommunestyret.BEGGE FOTO: KARL BRAANAAS
JA og nei: Høyres gruppeleder Bjørn Røtnes (t.v.) og partikollega Terje Hegge er ikke enige om det bør etableres nye matforretninger på Høvik og Blommenholm. Røtnes sier partiet er delt og at en endelig avgjørelse på butikkstriden først vil komme i kommunestyret.BEGGE FOTO: KARL BRAANAAS

Nye nærbutikker er uspiselig for mange i Høyre.

Et flertall i formannskapet er for nye nærbutikker på Blommenholm og Høvik, men et splittet Høyre kan torpedere butikkene i kommunestyret 6. februar.

LES KOMMENTAREN: Kortreist Høyre-splittelse

– Høyre er delt i disse sakene, og jeg tar forbehold om gruppebehandlingen. Jeg kan love at dette blir en interessant votering når vi kommer til kommunestyret. Min vurdering av saken er at den er relativt åpen, sa Høyres gruppeleder Bjørn Røtnes da sakene ble behandlet i formannskapet tirsdag ettermiddag.

LES OGSÅ: Uenige om etablering av nye matbutikker på Høvik og Blommenholm: Butikksplid i Høyre 

Både Rema 1000 og Kiwi ønsker å bygge nye butikker i Blommenholmveien, mens Coop ønsker å bygge butikk i Sandviksveien, ca. 1 km unna. Rådmannen anbefaler at Rema ikke får bygge.

Saken fortsetter under faktaboksen:

  Nærbutikker

Ap står sammen

Mens Høyre er delt er de andre partiene nesten helt klare i hva de ønsker med butikkene.

Arbeiderpartiet vil ha nærbutikker begge plasser.

– Vi mener disse forretningene vil være positive for nærmiljøet. Det vil føre til mindre bruk av bil, da kan folk gå og sykle til butikken for å handle, sa Aps Marianne Rieber-Mohn.

På Blommenholm sier hun ja til Kiwis forslag, men nei til Rema 1000 på nabotomten.

SV ønsker også Kiwi på Blommenholm, men ser ingen grunn til at det også skal bygges ny butikk på Høvik.

– Det vil holde med en nærbutikk i dette området, sa SVs Harald Sævareid.

Venstre og MDG mener dagens matvaretilbud i Sandvika og på senteret på Høvik er nok. De støtter også naboenes bekymring for økt trafikk i nærområdet på Blommenholm.

– Jeg har tvilt meg frem til dette, men det kan være jeg endrer standpunkt frem til kommunestyret, sa venstres Ole Andreas Lilloe-Olsen.

Den eneste som ønsker alle butikkene velkommen, også Rema 1000, er Frps Torbjørn Espelien.

LES OGSÅ: Gleder seg over foreløpig seier

Vil ikke avgi tomt til Kiwi

Rema 1000 har betalte 21 millioner for tomten i Blommenholmveien 1, men flertallet av politikerne ønsker ikke kjeden inn der.

– Hvis politikerne går imot oss og sier ja til Kiwi og Norgesgruppen er de avhengige av en del av vår tomt. Det kommer vi ikke til å tillate, sier etableringsdirektør Frank Sulebakk i Rema 1000.

Rema har ennå ikke gitt opp kampen og ser frem til behandlingen i kommunestyret.

Naboene håper kommunestyret sier nei til butikker på Blommenholm på grunn av trafikken.

LES OGSÅ: Rema nekter å avgi tomt til Kiwi på Blommenholm  

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.