Skip to main content

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Usant av Sanner, mener Faktisk.no

FÅR KRITIKK: Statsråd Jan Tore Sanner (H) kritiseres for en påstand han har lagt ut på Facebook.

Statsråd Jan Tore Sanner farer med usannheter på sin Facebook-side, mener medievakthunden Faktisk.no.

Faktisk.no er ifølge selskapets vedtekter «en uavhengig redaksjon for faktasjekk av samfunnsdebatten og det offentlige ordskifte i Norge». Selskapet eies av ledende mediebedrifter som NRK, TV2, VG og Dagbladet.

7. mars skrev kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner fra Høvik på sin Facebook-side følgende:

«Vi har allerede flyttet langt flere arbeidsplasser fra Oslo enn Sp fikk til på sine 8 år i regjering.»

Men kan det stemme, da? undret Faktisk.no og begynte å sjekke tall.

«Delvis feil»

Konklusjonen er at Sanners påstand er misvisende og får stemplet «Delvis feil». Sanner har nemlig unnlatt å regne med 770 arbeidsplasser på Veterinærhøgskolen og Veterinærinstituttet som den rødgrønne regjeringen vedtok å flytte fra Oslo til Ås i Akershus. Det godtar ikke faktisk.no:

«Når Sanner skriver at arbeidsplasser er flyttet fra Oslo, vil de fleste oppfatte at de er flyttet ut av hovedstaden. Påstanden er derfor misvisende.»

Det godtar derimot ikke Sanner:

– Her bommer Faktisk.no. Ås er ifølge Kommunal- og moderniseringsdepartementet en del av arbeidsmarkedsregionen Oslo. I debatten om utflytting og nyetablering av statlige arbeidsplasser er begrepet «ut av Oslo» dekkende og en etablert begrepsbruk for arbeidsplasser som skal ut eller nyetableres utenfor arbeidsmarkedsregionen Oslo, svarer Sanner.

LES HELE SAKEN PÅ FAKTISK.NO HER:

Misvisende at Solberg-regjeringen har flyttet langt flere arbidsplasser fra Oslo enn de rødgrønne

Les flere artikler