Skip to main content

UP: – Start påsketuren med godt humør

PÅ VEIEN: Politiførstebetjent Thor Upsahl forteller at UP vil følge nøye med på påsketrafikken, spesielt til fjells. FOTO: KARL BRAANAAS
PÅ VEIEN: Politiførstebetjent Thor Upsahl forteller at UP vil følge nøye med på påsketrafikken, spesielt til fjells. FOTO: KARL BRAANAAS

I dag setter mange kursen mot fjellet i forbindelse med påsken. Utrykningspolitiet ber folk om å ta bilturen med et smil.

– Vi oppfordrer folk til å bruke god tid, være hensynsfulle i trafikken og starte turen med godt humør. Det hjelper mye, sier politiførstebetjent Thor Upsahl i UP.

Upsahl forteller at UP vil følge nøye med på påskeutfarten.

– UP kommer til å intensivere kontrollene nå, både i forbindelse med utfarten, men også når folk skal hjem fra påskeferien, sier han.

LES OGSÅ: Så tidlig må du komme deg av gårde for å unngå kø

– Eksponert for farlige situasjoner

– I forbindelse med utfart ved høytider og helger er det mer trafikk på veiene. Det er noe som i seg selv gir økt risiko for ulykker. Ofte er det også sånn at biler er lastet mer i og annerledes enn vanlig, og dermed får de endrede kjøreegenskaper. pluss at feriefolk har litt dårlig tid, stresser, er uoppmerksomme og irriterte, og da blir de oftere eksponert for å havne i farlige situasjoner enn normalt, sier Upsahl

Det er imidlertid ikke bare fart UP vil følge med på i forbindelse med påskeutfarten.

– Vi vil ha tydelig tilstedeværelse med fartskontroller, kontroll av ruspåvirkede førere, og kontroll av bruk av verneutstyr. I tillegg er bruk håndholdt mobil under kjøring også i fokus samt at vi har fokus på transport av farlig gods, tilhengere og tungtransport. Vi vil også ha generell kjøretøykontroll for å se om bilene er godt nok skodd og har lys som fungerer.

LES OGSÅ: Påsketrafikk kan gi rekordtall

– Ligg i køen

Selv om det skulle gå i sneglefart på vei til fjellet, ber Upsahl bilførere om å heller telle til ti enn å tråkke inn gasspedalen.

– Det vil kunne bli køer og vi oppfordrer folk til å ligge i køen og ikke foreta forbikjøringer. Når vi er ute med uniformerte og sivile patruljer, ser vi en del farlige forbikjøringer som vi slår ned på. I tillegg er det dette med å holde god avstand til bilen foran deg, sier politiførstebetjenten.

LES OGSÅ: Feilpakking er livsfarlig

– Dette med antall skadde og drepte i trafikken er et samfunnsproblem, og vi i politiet ser det som en oppgave å gjøre trafikken tryggere. ved å forebygge og stoppe lovbrudd på veiene, slår han fast.

Upsahl ber alle som skal reise om å følge med på værmeldingen, slik at man kan unngå uvær.

– UP ønsker alle påsketurister og andre veifarere en god påske. Vi skal være på veien så alle kommer seg trygt og greit frem, avslutter han.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.