Skip to main content

Unni Lindell degraderer Cato Isaksen

Unni Lindell erstatter hovedfigur Cato Isaksen med Marian Dahle, Trude Teige mener hennes nye bok vil gi ny informasjon om norsk krigshistorie og Alexander Løken er snart klar med siste bok i trilogien om Edvard Frost.

TRUDE TEIGE, ASKER:

Har du noen pågående bokprosjekter?

– Ja, min siste bok «Mormor danset i regnet» er inne til sin siste korrekturrunde, og kommer ut i slutten av september. For mange er jeg kjent for kriminalromaner, men dette er faktisk en historisk roman. Handlingen er lagt mellom 1945 og 1947. Det handler om en ung jente som rydder i besteforeldrenes hus og finner ut at mormoren hennes var tyskerjente. Handlingen er lagt til en by i Tyskland som har en oppsiktsvekkende historie som ikke er kjent for mange. Boken er basert på virkelige hendelser og jeg tror den vil gi ny informasjon om norsk krigshistorie.

Er det slutt på kriminalromanene?

– Nei, det kommer flere bøker om Kajsa, som er hovedpersonen i kriminalromanene mine.

Hva leser du selv i sommer? Har du noen boktips du vil dele?

– Jeg har fått liten tid til å lese andre forfattere i sommer, ettersom jeg har jobbet iherdig med å få ferdig boken. Jeg kan anbefale Frode Granhus og hans «Stormen» fra 2012. Han er fra Lofoten og er en av de nye krimforfatterne jeg liker godt.

LES OGSÅ: «Kvinne-romaner» slår an

UNNI LINDELL, BEKKESTUA:

Har du noen pågående bokprosjekter?

– I disse dager begynner jeg å skrive en stor ny kriminalroman. Det blir den første i Marian Dahle-serien, så nå må Cato Isaksen finne seg i å være bifigur. Jeg har funnet et helt rått plott, og gleder meg stort.

Når kan vi forvente en ny bok fra deg?

– Allerede til høsten. I oktober lanserer jeg to bøker. Krimnovellesamlingen «Min mor har en saks i ryggen» og «Den store barnesitatboka». I den har jeg intervjuet barn om kroppen og plukket ut de beste sitatene fra de 12 tidligere samlingene.

Hva leser du selv i sommer? Har du noen boktips du vil dele?

– Jeg er nettopp ferdig med «Kunsten å være den man er» av Jan-Philipp Sendker. Den var utrolig søt og får terningkast fem fra meg. Ellers kan jeg anbefale Ella-serien for barn mellom 6 og 10 år. Det får ikke hjelpe at jeg har skrevet den selv.

LES OGSÅ: Søt tid for Unni Lindell

ALEXANDER LØKEN, ASKER:

Har du noen pågående bokprosjekter?

– Ja, jeg skriver på oppfølgeren til barnebøkene «Trollskallen» og «Ormeegget». Det blir den siste boken i fantasytriologien fra 1800-tallet om Edvard Frost. Denne boken er lagt til Svalbard og har et vintertema.

Når kan vi forvente en ny bok fra deg? – Jeg håper den foreløpige tittelløse boken er ferdigstilt tidlig i høst, slik at den kan stå i butikkhyllene i januar. Jeg har jo som mål å skrive en barnebok i året, og holder også på å research litt til fremtidige bøker parallelt.

Hva leser du selv i sommer? Har du noen boktips du vil dele?

I sommer har jeg lest «Stoner» av John Williams. Jeg synes boken var veldig fin, det er merkelig at en bok fra 60-tallet kan bli tatt opp igjen og bli så populær. Den kan jeg anbefale.

Les flere artikler