Skip to main content

Unge konsertarrangører gir bort alt

FORNØYDE: Venninnene Cathrine Holmesland (t.v.) og Ingrid Emmariza Aarskog hadde fått hjelp av unge, musikalske venner til støttekonserten i Østenstad kirke. FOTO: ANETTE ANDRESEN
FORNØYDE: Venninnene Cathrine Holmesland (t.v.) og Ingrid Emmariza Aarskog hadde fått hjelp av unge, musikalske venner til støttekonserten i Østenstad kirke. FOTO: ANETTE ANDRESEN

Lørdagskveldens støttekonsert for tyfonofrene på Filippinene ble en opplevelse i vellyd og vennlige tanker.

Sentralt, både bak arrangementet og i det musikalske lydbildet, sto venninnene Cathrine Holmesland (17) fra Vollen og Ingrid Emmariza Aarskog (18) fra Bondi.

- Vi er kjempefornøyde. Det kom flere enn vi trodde og tilbakemeldingene har vært gode, sier Cathrine Holmesland.

LES MER: – Det kunne vært oss – nå vil vi hjelpe

Pengene til Norfil

Støttekonserten var ikke av det kostbare slaget. Inngangen kostet 100 kroner og en kakebit 10 kroner. Til tross for dette ble overskuddet rundt 20.000 kroner.

– På inngangen og kakesalget fikk vi inn 18.817 kroner, forteller Cathrine Holmesland.

Hver krone av dette ender på Filippinene. I tillegg var det salg av filippinske varer for drøyt 2.000 kroner i pausen. Også overskuddet av dette går til Norfil.

Organisasjonen ble startet i 1983 og har senere jobbet for kvinner, barn og ungdom i åtte provinser i Luzon og Cebu.

– Pengene fra konserten skal brukes til å få sosialarbeiderne i Norfil i arbeid igjen. De kjenner til hvem som trenger mest hjelp etter tyfonen, sier Cathrine.

Ungdommelige musikanter

Cathrine Holmesland spilte selv trombone, i Elton Johns «Can you feel» sammen med Guri Martine Nygaard og Nicoline Eriksen Stensby, og alene i «Vårsøg».

Ingrid Emmariza Aarskog bidro med selvskrevne flere stykker, også avslutningsnummeret Pag-Asa. Det betyr Håp på tagalog og var en melodisk og fin opplevelse å høre midt i håpløsheten.

Sammen på scenen i Østenstad kirke var også Petter Udnes, Idun Forfang, Ragnhild Bjurholt, Magnus Sceen Edvardsen, Martine Holtmon, Maria Torgersen, Mikkel André Remme, Jesper Gjerde Åsenden og Philip Joseph Bacala Fisher.

Sistnevnte spilte alene på fløyte Disney-låten «God help the outcast», med resten av musikken fra boks.

- Klump i halsen

Janne Smeby var fornøyd tilhører i kirken. 

- Jeg fikk en klump i halsen. Dette er et veldig bra tiltak, og jeg kjenner at jeg blir litt engasjert. Det er fantastisk at de har planlagt og gjennomført konserten, sier Smeby.

Far og sønn, Håkon og Jon Håkon Himle fra Bleiker var også blide da vi traff dem i pausen. Sønnen Jon Håkon har tidligere spilt klarinett i korps sammen med

Ingrid Emmariza Aarskog.

- Bra musikk, sier han.

- Veldig fin musikk. Det er flott at noen gjør noe for de som er rammet, sier Håkon Himle.

 

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.