Skip to main content

Ungdommer samlet til minnestund

MINNESTUND: Både Lommedalen kirke og Mølladammen skole holder åpent søndag kveld.
MINNESTUND: Både Lommedalen kirke og Mølladammen skole holder åpent søndag kveld.

Rundt 60-70 ungdommer er samlet til minnestund i Lommedalen kirke søndag ettermiddag.

Bakgrunnen er at den 13-årige jenta som ble funnet død i Valdres torsdag, tidligere bodde i Bærum. Jentas mor ble søndag siktet for grov omsorgssvikt med døden til følge.

Kirken åpnet dørene i 17.30-tiden søndag. Da dørene stengte, var rundt 60-70 ungdommer med foresatte samlet for å minnes jenta.

LES OGSÅ: Død 13-åring var fra Bærum

Prost Gunnar Næsheim sier til Budstikka at han har kjent til dødsfallet i noen dager. Han kjenner ikke til jentas historie.

– Jeg ble informert om dødsfallet 1. januar. Jeg vet at kirken og skolen har hatt kontakt for å planlegge minnestundene, sier Næsheim.

Skolen holder åpent

Kommunikasjonssjef Lisa Bang i Bærum kommune opplyser til Budstikka at jenta ble skrevet ut av Bærums-skolen før høstferien.

Rektor ved Mølladammen skole, Gretha Storevik, sendte søndag ettermiddag en SMS til samtlige foreldre ved skolen, der hun informerte om at skolen vil holde åpent fra 18.30 søndag ettermiddag.

"Vi har mottatt en tragisk melding om at en av våre tidligere elever dessverre døde nyttårsaften. Ved slike anledninger åpner skolen dørene for de som ønsker å søke sammen i sorgen. Lærere og rektor vil være til stede", het det i SMS-en.

I tillegg vil skolen holde åpent fra klokken 10 mandag, til tross for at det er satt opp planleggingsdag.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.