Skip to main content

Ungdom skal nå ungdom

OPPLÆRING: Ass. kommuneoverlege Bjørg Dyste har fått russen og skolens helsesøstere med på laget i årets klamydia-kampanje.

Folkehelsekontoret vil bruke russestyrene for å nå bærumsungdommen med sin nye klamydiakampanje.

– Det er mye bedre at dere står på stand og forteller om kjønnssykdommer enn at vi gjør det. Da vil nok terskelen for å komme bort og spørre være lavere, sa assisterende kommuneoverlege i Bærum Gjertrud Lødøen til russens prevensjonsansvarlige under forberedelsesmøtet for årets klamydia-kampanje.

BAKGRUNN: – Sex er trygt med kjente

Sammen med de andre i russestyret ved sine skoler skal de prevensjonsansvarlige stå for å informere sine jevnaldrende om sykdommen, og på den måten bidra til å forebygge smitte.

Folkehelsekontoret i Bærum har hvert år siden 2004 kjørt årlige klamydia-kampanjer for å opplyse ungdommen, og få dem til å bruke beskyttelse og teste seg.

– Vi både håper og tror at grunnen til det økende antallet påviste tilfeller av klamydia i Bærum kommer av at ungdommene her er stadig mer bevisste, og at flere tester seg, sier assisterende kommuneoverlege i Bærum, Bjørg Dyste.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.