Skip to main content

Udnes grundig nedstemt i butikksakene

HADDE HÅP: På tilhørerbenken i planutvalget satt naboene Odd Heum (t.h.) Sylvia og Edgar Jarås fra Blommenholm. De håpet at Udnes fikk flertall i kommunestyret.
HADDE HÅP: På tilhørerbenken i planutvalget satt naboene Odd Heum (t.h.) Sylvia og Edgar Jarås fra Blommenholm. De håpet at Udnes fikk flertall i kommunestyret.

Reguleringen av to forslag om å bygge nærbutikk på Blommenholm endte med et solid nederlag for leder Ole Kristian Udnes (H) i planutvalget.

Han endte nemlig med å stå alene om forslaget om å si nei til både Rema og Kiwi. Begge disse vil bygge butikker på nabotomter i Blommenholmveien.

Likevel er det ikke helt umulig at det er Udnes som får det siste ordet, for saken går videre og skal avgjøres av kommunestyret.

LES OGSÅ: Rema 1000 legger villa på bordet i matkamp på Blommenholm

Håp for naboene

På tilhørerbenken i planutvalgets møte torsdag ettermiddag satt naboer på Blommenholm.

De var skuffet over vedtaket som endte med at utvalget støttet planene til Kiwi i Blommenholmveien 2, men ser frem mot kommunestyrets behandling.

Der har de varaordfører Udnes på laget.

– Her står trafikken allerede stille i rushet morgen og kveld. Jeg håper kommunestyret legger stor vekt på trafikken når de skal gjøre sitt vedtak, sier Odd Heum.

LES OGSÅ: Plass til butikk på Blommenholm

Delt Høyre

Partifellen til Ole Kristian Udnes, Terje Hegge, støtter Kiwi-planene.

– Det er viktig å ha en nærbutikk som man kan gå og sykle til. En nærbutikk her utfordrer heller ikke handelen i Sandvika. Ut fra reguleringstekniske argumenter støtter jeg rådmannens forslag. Vi bestemmer ikke hvem som skal drive butikk, men hvor det skal være butikk, sa Hegge.

Arbeiderpartiets Marianne Isabel Rieber-Mohn la vekt på at det er åpnet for butikker på inntil 800 kvadratmeter i boligområder i kommuneplanens arealdel.

– Det er fornuftig å ha en nærbutikk der du kan hente melk og brød på vei hjem. På grunn av trafikksituasjonen støtter jeg butikk på Kiwis tomt, sa hun.

Barnas representant, Roger Jensen, ville ha med at det skal bygges et opphevet fotgjengerfelt for dem som skal krysse Stasjonsveien.

Det fikk han støtte for, og forslaget ble lagt ved saken.

LES OGSÅ: Rushtidsbommen på Høvik brukes som trumfkort i matkamp

Tredelt begrunnelse

Når Udnes gikk mot all butikketablering på Blommenholm begrunnet han det tredelt.

– Først er trafikksituasjonen vanskelig, spesielt i rushtiden. Så har ikke nabolaget sagt at de har et stort behov for en butikk der. Det tredje argumentet er hensynet til de handlende i Sandvika og på Høvik. Blommenholm er også et ferdig utbygd område som ikke skal vokse, sa Udnes.

Så er konklusjonen opp til kommunestyret.

LES OGSÅ: Fylket er positiv til ny dagligvarebutikk på Høvik

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.