Ellevill jakt etter stjålet traktor

I GRØFTA: Den elleville traktorturen endte i grøfta på en liten turvei rett nedenfor Brynsveien på Gjettum i Bærum. FOTO: CHRISTIAN BREVIK

I GRØFTA: Den elleville traktorturen endte i grøfta på en liten turvei rett nedenfor Brynsveien på Gjettum i Bærum. FOTO: CHRISTIAN BREVIK

I grøfta på en trang gangvei endte jakten på den vesle oransje traktoren som ble stjålet i Lommedalen.

DEL

– Jeg sto i dusjen hjemme i Lommedalen da jeg så at det kom lys på traktoren. Jeg stusset litt, for det er jo bare jeg som har nøkkelen, forteller Ingar Bekke som skjønte at noe var på gang.

Kjapt fikk han sjampoen ut av håret, kledde på seg og tok opp jakten på tyv og traktor litt før klokken ni søndag morgen.

Traktoren sto parkert ved fotballbanen i Lommedalen da den ble stjålet og det skal være Lommedalen idrettslag som eiere den. Bekke er banemann og jobber for Lommedalen Idrettslag.

– Turen gikk nedover Lommedalsveien, nede ved rundkjøringen på Bærums Verk tok jeg igjen traktoren, jeg prøvde å stoppe han, men da bare gasset han på, forteller Bekke.

Imellomtiden var også politiet varslet om tyveriet og  Bekke var i direkte kontakt med politiet under forfølgelsen.

LES OGSÅ: Politihund snuste opp mistenkte biltyver

Svingte brått over gangbro

Nede ved Løkenhavna svinge tyven inn til Gamle Lommedalsvei og kjørte videre nedover mot  Bryn.

– Plutselig tok han en brå sving og kjørte over en gangbro,.

Deretter gikk ferden på småveier og gang- sykkelveier nedover mot Vøyenenga og Wøyen gård. På ferden skal flere bommer ha blitt kjørt ned.

LES OGSÅ: Trafikkulykke på E16 ved Brenna

KJØRTE NED BOMMER: Politiets innsatsleder Tore Barstad sier det er godt at kjøringen skjedde en søndag morgen da det var lite trafikk på veier og gangstier. FOTO: CHRISTIAN BREVIK

KJØRTE NED BOMMER: Politiets innsatsleder Tore Barstad sier det er godt at kjøringen skjedde en søndag morgen da det var lite trafikk på veier og gangstier. FOTO: CHRISTIAN BREVIK

Med tre politibiler på hjul

Etter hvert måtte Bekke gi opp forfølgelsen, men da hadde politiet tatt opp jakten.

Traktortyven var ikke interessert i å stoppe og fortsatte ferden videre på gangveier inn på industriområdet på Rud og videre på turveien  mellom Rud videregående skole og Bærumsveien.

Da lå tre politibiler på hjul.

I en bratt bakke opp mot Brynsveien rett ved bensinstasjonen i krysset Brynsveien/Bærumsveien kjøre traktoren i grøfta.

Saken fortsetter under videoen:

SE VIDOE FRA DEN ELLEVILLE TUREN HER:

– Ikke fysisk skadet

Tre politibiler hadde da ligget tette etter traktoren på den siste delen av turen på gangveien.

Flere ruter ble knust da den oransje doningen havnet i grøfta.

– Sjåføren skal ikke være fysisk skadet, det er kun snakk om materielle skader. Vedkommende er pågrepet og det vil bli tatt med for utvidet blodprøve, forteller innsatsleder Tore Barstad ved Oslo politidistrikt.

Barstad er glad for at kjøringen med den stjålne traktoren skjedde en tidlig søndag morgen.

– Det er godt det skjedde på dette tidspunktet med lite trafikk og folk på gangveier.

Politiet opplyser at føreren var ruset eller beruset. Etter et kort opphold på legevakta ble han tatt med videre inn til Oslo for en utvidet prøve.

Avhengig av traktoren

Maskinen var ikke mer ødelagt enn at det var mulig å kjøre den ut av grøfta.

- Vi er helt avhengavhengig av traktoren til å vedlikeholde tre fotballbaner her i Lommedalen. Viking har henten den og den skal på verksted i morgen. Ved siden av at flere ruter er knust er mulig skuffa også ødelagt. Den fikk støyten når bommene ble kjørt ned, forteller Ingar Bekke.

LES OGSÅ: Politiet har ikke tid til å stanse alt festbråket

Artikkeltags