Skip to main content

Tuva (7) får én presang til bursdagen

FELLESGAVE: Tuva Underdal-Loktu fikk akkurat det hun ønsket seg mest fra klassebursdagen - en bamse. Pappa og FAU-leder Arne Henning Underdal-Loktu er godt fornøyd med ordningen.
FELLESGAVE: Tuva Underdal-Loktu fikk akkurat det hun ønsket seg mest fra klassebursdagen - en bamse. Pappa og FAU-leder Arne Henning Underdal-Loktu er godt fornøyd med ordningen.

Da Vettre-eleven Tuva Underdal-Loktu fylte 7 år, fikk hun én presang fra alle de 56 elevene på samme klassetrinn: en bamse.

Dermed satt 2.-klassingen igjen med den ene store gaven hun ønsket seg mest, i stedet for en haug av mange små presanger.

– Jeg synes det er kjempefint, sier Tuva selv, som lenge hadde ønsket seg akkurat denne bamsen.

Bakgrunnen for den ene presangen er at Vettre-foreldre i Asker har satt klare regler for bursdagsfeiringene.

LES OGSÅ: FAU-ledere oppfordrer til spleis på bursdagsgaver

I stedet for at alle gjestene tar med gaver selv, kjøper bursdagsbarnets foreldre én stor gave i navnet til alle gjestene. Beløpsgrensen er satt til 500 kroner.

– Foreldrene kjøper selv inn gaven og sier at den er fra barna. Vi gjør det slik i stedet for å ta bryet med å samle inn 50 kroner fra hver gjest. Ordningen er uansett mye rimeligere for foreldrene enn å kjøpe en liten gave til hver av bursdagsbarna på trinnet, sier FAU-leder Arne Henning Underdal-Loktu.

(artikkelen fortsetter under videovinduet)

150 i bursdag

På Vettre skole er regelen at alle barna på samme klassetrinn inviteres til bursdagsfeiring. Dermed kan gjestelisten komme opp i 50 elever.

Til gjengjeld foregår feiringen i skolens gymsal. Og den er felles for alle barna som er født i samme måned. Dermed kan både barn og foreldre sette av en fast torsdag i måneden til å feire alle månedens bursdagsbarn.

– Vi er veldig fornøyd med ordningen. Den gjør det håndterbart for foreldrene, også. Alle foreldrene til månedens bursdagsbarn går sammen om feiringen, forteller Underdal-Loktu.

LES MER OM BURSDAGSGAVEORDNINGEN:

Personlig er han skeptisk til å innføre en ordning der gavene kuttes helt og penger gis til et godt formål, slik Budstikka omtalte mandag.

– Det er flott at voksne gjerne vil gi til et godt formål, men jeg synes det er viktig at barna føler at de har bursdag, sier Underdal-Loktu.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.