Skip to main content

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

– Tusen takk for gavene

Julenisser: – Vi har møtt overveldende respons fra folk som vil gi gaver, sier Margrethe Winstrup (t.v.) og Renate Borg i «God jul, lille venn». ALLE FOTO: TRINE JØDAL

Takket være aksjonen «God jul lille venn» får over 300 barn i Asker og Bærum i hvert fall én julegave i år.

Med klump i halsen står Margrethe Winstrup og Renate Borg blant bugnende gavebord i kantinen på Bleiker videregående skole. Alle gavene er gitt av familier og enkeltpersoner i Asker og Bærum som har meldt seg til å spre litt juleglede blant barn som trenger det. Etter mønster fra tilsvarende aksjon i Drammen har de to kvinnene via Facebook organisert innsamlingen slik at hvert barn de har på listen får sin julepresang tilpasset kjønn og alder.

– Vi samarbeider med Røde Kors, Krisesenteret, Frelsesarmeen og Asker og Bærum kommuner for å få en oversikt over behovet, og det er blitt over 300 barn som nå får en gave hver, forteller Margrethe og Renate mens det stadig kommer folk inn for å levere pakker. Rektor på Bleiker har stilt lokalene til disposisjon for innsamlingen, og elevrådet ved skolen er med å organisere det hele.

– Vi har mer enn nok

– Dette er en flott tiltak. De fleste av oss har mer enn nok, og vi synes det er en god idé å kunne bidra med noe, sier Jon Øyvind Kvebæk fra Asker. Han har med seg datteren Siri Vee Kvebæk (10), og de har en gave til en gutt som er like gammel som Siri. I esken ligger det en Legobil.

– Jeg tror han blir glad, sier Siri.

Presangene har alle en lapp hvor det står alder og kjønn på mottager, og så blir de sortert på forskjellige bord. Når dørene stenges, skal organisasjonene komme og hente for å levere ut til de som skal få.

Ungdommene er med

– Det er mange som stiller opp, og vi har møtt så mye positiv respons. Vi ser at det betyr noe for folk å være med å gi. Det blir som en ekstra julepresang til oss selv også, når vi vet at gavene går til barn som ikke har det som mine egne barn har. Det blir ganske emosjonelt, sier Renate og blir blank i øynene. Hun er elevrådskoordinator og miljøarbeider på Bleiker, og synes det er rørende at elevrådet sa ja med en gang til å bli med.

– Det er flotte ungdommer som ønsker å gjøre en forskjell, sier hun.

LES OGSÅ: Bleiker-elever samlet inn 123.000 kroner til barnebyer

Blant de 450 giverne som meldte seg, er det overveldende flertall kvinner, og det synes ikke Renate og Margrethe er så rart.

– Det er gjerne kvinnene som ordner med gaver, også hjemme hos meg er det slik. Men det er ikke så viktig, for familien er likevel sammen om det, sier Margrethe.

Jakob Svensen i elevrådet synes det er fint å gjøre en innsats for «God jul lille venn».

– Jeg rakk ikke å sette meg på listen som giver selv, men det skal jeg garantert gjøre til neste år, sier han.

Og Renate og Margrethe lover at det skal Jakob få anledning til.

– For dette skal vi gjenta, helt sikkert, sier de.

 

 

Les flere artikler