Skip to main content

«Turorienteringens far» er finalist til Frivillighetsprisen 2017

FINALIST: Jan Martin Larsen er kjent for sitt frivillige arbeid knyttet til friluftsliv, nå er han finalist til årets Frivillighetspris som kåres den 5. desember.

Mandag ble de ti finalistene som er nominert til Frivillighetsprisen 2017 offentliggjort. Blant finalistene er friluftsmannen Jan Martin Larsen fra Asker.

– Det at jeg er nominert betyr at noen synes at jeg har drevet med noe frivillig arbeid som er verdt å nevne, sier Jan Martin Larsen.

Mandag ble det offentliggjort at Jan Martin Larsen, også kjent som «turorienteringens far i Norge», er en av ti finalister til Frivillighetsprisen 2017.

Prisen deles hvert år ut av samarbeidsforumet Frivillighet Norge til en person, lokal forening eller en gruppe som har gjort en bemerkelsesverdig innsats for samfunnet rundt seg.

Brenner for friluftsliv

Larsen har vært opptatt av friluftsliv siden han var tenåring. Han startet blant annet Askeladden turorientering i 1966 og har vært leder i Asker turlag. Larsen er nominert på grunn av sitt friluftsengasjement og sine grønne verdier.

– Jeg brenner for friluftsliv, og at folk skal bruke kroppen sin og sette pris på de opplevelsene man får gjennom friluftslivet, forteller Larsen.

LES OGSÅ: Velg en høsttur opp i høyden

Vil gi til frivillighetsarbeid

Vinneren av prisen blir kåret på Frivillighetsdagen 5. desember, og mottar 50.000 kroner fra Norsk Tipping til sitt formål.

Larsen forteller at han ikke vil tenke så mye på hva han vil bruke de 50.000 kronene på før han eventuelt vinner, men sier han i alle fall ikke har tenkt til å bruke pengene på å reise. Det er mer aktuelt å bruke pengene på frivillighet.

– Dersom jeg vinner, har jeg lyst til å se om jeg kan bruke pengene til å støtte mer frivillighetsarbeid. De kan jo brukes til merking av stier, sier Jan Martin Larsen.

LES MER: Forenkling for idretten

– Herr frivillighet

I presentasjonsvideoen av Jan Martin Larsen på Frivillighetsprisens hjemmeside forteller ordfører Lene Conradi i Asker at Larsen er selve drivkraften i Asker turlag, og en ildsjel i kommunen.

– Han er «Herr Frivillig» i Asker kommune, sier hun.

Les flere artikler