Skip to main content

Tunneler på E16 stenges i helgen

VEIARBEID: E16 stenges i helgen mellom Lommedalskrysset (bildet) og Bjørum sag.

E16 blir i deler av helgen stengt på strekningen mellom Lommedalskrysset og Bjørum sag.

Veien vil være helt stengt fra lørdag kl. 18.00 til mandag morgen kl. 05.30.

Årsaken er oppgradering av Skuitunnelen og Brennetunnelen, opplyser Statens vegvesen.

Vegvesenet skal teste nytt utstyr og flytte trafikken over i sørgående løp, som er ferdig, slik at man kan begynne på oppgradering av nordgående løp.

På grunn av testen er det ikke mulig å ha trafikk på E16 fra lørdag kveld til tidlig mandag morgen, opplyser Statens vegvesen.

Trafikken vil bli Stengte tunneler gir mer lokaltrafikk For å unngå kø, oppfordrer Statens vegvesen de som kan, til å la bilen stå eller finne andre reisealternativer.

LES OGSÅ: Klart for siste E16-etappe

LES OGSÅ: Milepæl for nye E16 – endelig klart for tunnelåpning

Ferdig sent på høsten

Fra mandag morgen vil all trafikk gå i sørgående løp frem til gjenåpning av hele tunnelen. Dette er i utgangspunktet planlagt til en gang i november. Statens vegvesen varsler imidlertid på sine nettsider at toveis trafikk i ett løp i Skuitunnelen og Brennetunnelen kan komme til å vare til og med søndag 1. desember.

 

10 ÅR: Skuitunnelen på E16 ble feiret med tunnelløp noen dager foran åpningen 26. mai 2009.

Skuitunnelen er 1.440 meter lang, mens Brennetunnelen er 1.100 meter lang. Tunnelene kan søndag feire tiårsjubileum, ettersom de ble åpnet 26. mai 2009.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.