Skip to main content

«Trusemannen» dømt til 11 måneders fengsel

MOT-KAMPANJE: 3749 personer har meldt seg inn i Facebook-gruppen «Stopp G-streng/trusemannen!».
MOT-KAMPANJE: 3749 personer har meldt seg inn i Facebook-gruppen «Stopp G-streng/trusemannen!».

Den såkalte «Trusemannen» fra Røyken er dømt til 11 måneders ubetinget fengsel.

31-åringen har en lang historie knyttet til ubehagelige meldinger av seksuell art til unge jenter.

Han har svært ofte også bedt om å få jentenes truser, derav benevnelsen «Trusemannen». Dommen er den femte 31-åringen har pådratt seg. Han var ferdig med å sone den forrige i desember 2010.

LES OGSÅ: Trusemannen tatt for sjikane mot Asker-jente

LES OGSÅ: «Trusemannen» varetektsfengslet i fire uker

Plaget jenter fra Asker

En rekke av anmeldelsene i saken kommer fra unge jenter bosatt i Asker. Nøyaktig hvor mange,  kommer ikke frem i den ferske dommen fra Drammen tingrett.

Jentene skal være fra 10 år og oppover.

I dommen er 31-åringen kjent skyldig i ett grovt bedrageri mot Telenor, et annet bedrageri, en trussel mot en taxisjåfør, 34 id-tyverier, fire tilfeller av seksuelt krenkende adferd overfor barn, fire tilfeller av seksuelt krenkende eller uanstendig adferd overfor andre uten samtykke, 42 tilfeller av skremmende eller plagsom opptreden, ett tilfelle av forstyrrelse av andres nattero og ett tilfelle av naskeri.

Han er vurdert til å ha en alvorlig psykisk lidelse med en betydelig svekket evne til en realistisk vurdering av sitt forhold til andre mennesker.

Omfattende aktivitet

31-åringens telefontrafikk har vært mildt sagt omfattende:

Bare fra juni 2011 til 13. oktober 2011 har Telenor registrert 43.858 oppkoblinger på telefoner han har brukt. Dette er telefonsamtaler og meldinger inn og ut.

Og i en periode på 14 timer i strekk er han registrert med en oppkobling i minuttet. For å få til dette har han altså gjort 34 id-tyverier og påført andre 359.025 kroner i telefonutgifter.

Ubetinget fengsel

Aktor i saken, politiadvokat Ann Iren Svane Mathiassen, la ned påstand om 15 måneders fengsel, hvorav 7 måneder betinget fengsel.

Dette ville retten ikke være med på. I stedet mente dommerne i Drammen tingrett at straffen i utgangspunktet burde være i form av ubetinget fengsel.

– Retten kan ikke se at en betinget straff vil ha noen betydning for hans fremtidige adferd, heter det i dommen.

Derimot gir retten ham 5 måneder i tilståelsesrabatt slik at straffen er på 11 måneders ubetinget fengsel. Han er også dømt til å betale telefonregningen til Telenor.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.