Skip to main content

Tror ikke flere er smittet av E.coli

UNDERSØKER: Folkehelseinstituttet jobber på spreng for å finne årsaken til E. coli-utbruddet. FOTO: LENE SOLBAKKEN, FOLKEHELSEINSTITUTTET
UNDERSØKER: Folkehelseinstituttet jobber på spreng for å finne årsaken til E. coli-utbruddet. FOTO: LENE SOLBAKKEN, FOLKEHELSEINSTITUTTET

Sykdomsforløpet til de andre barna som ble testet ved Nadderudskogen barnehage, tyder på at de ikke er smittet av den fryktelige E.coli-smitten.

– De andre barna som viste tegn på omgangssyke og diaré i Nadderudskogen barnehage, er blitt mye bedre. Det tyder på at det ikke er relatert til den aktuelle E.Coli-smitten, sier smittevernoverlege i Bærum kommune, Bjørg Dysthe.

Les også:Kontakt lege ved usikkerhet om E.coli


Denne uken ble det klart at et fem år gammelt barn ved Nadderudskogen barnehage ved Bekkestua har utviklet HUS som følge av E.coli-smitte. Barnet ligger på sykehus, og tilstanden er alvorlig.

Omgangssyke

Flere barn ble denne uken testet, og svarene fra de prøvene foreligger ikke før i neste uke.

– Men ut ifra sykehistoriens deres anser vi det som svært lite sannsynlig at de er smittet av E.coli, sier Bjørg Dysthe.

– Trolig er det snakk om et Norovirus. Det betyr at det bare er vanlig omgangssyke, sier Dysthe.

Vet ikke

Det er fortsatt ikke avklart om E.Coli-tilfellet i Bærum hører til den samme stammen som de to tilfellene i Oslo og Østfold.

– Det vet vi fortsatt ikke, men trolig er det av samme stamme. Forhåpentlig får vi det svaret i neste uke. Men sannsynligheten for det er stor, så derfor er tilfellet i Bærum også inkludert i det nasjonale utbruddet, sier Bjørg Dysthe.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.