Skip to main content

Trond Ellingsen trekker seg som leder av Asker FrP

EKSLEDER: Trond Ellingsen fra Vettre trakk seg som leder i Asker Frp tirsdag kveld.

Trond Ellingsen går av som leder i Asker FrP med umiddelbar virkning.

Det ble klart da Asker FrP var samlet til styremøte tirsdag kveld. Der valgte Trond Ellingsen å fratre som leder av lokallaget. 1. nestleder Trond Røed overtar som kontituert leder frem til første ordinære årsmøte, ifølge en pressemelding sent ut av Asker FrP sent tirsdag kveld.

– Har dette sammenheng med Facebook-innlegget fra partikollega Ole Jacob Johansen og din støtte til ham?

– Egentlig ikke. Saken ble diskutert på styremøtet, og vi Frp'ere pakker ikke ordene våre inn i bomull. Det var ulike oppfatninger. Men det var aldri fra min side meningen å sitte lenge som leder. Jeg tok over av nødvendighet, og nå har vi fått et styre som fungerer, sier Ellingsen til Budstikka.

Han hevder han nå vil få bedre anledning til å konsentrere seg om øvrige verv han innehar, særlig vervet som styreleder i document.no.

Styret i Asker FrP Styret i Asker Frp tar avstand fra Facebook-innlegg: – Burde aldri blitt publisert til Johansen som skapte manger sterke reaksjoner.

Dette er ikke meg innlegget der han Frp-topp knyttet miljøengasjert ungdom til nazipropaganda.

– Men det ville vel vært naturlig å vente med å gå til neste årsmøte?

– Jo, men det var ikke nødvendig med så mange bra folk vi har nå.

– Du har også fått mye kjeft?

– Det preller av meg som vann på gåsa, jeg er en gammel mann som ikke bryr meg om kjeften.

– Ble du bedt om å gå av styret i kveld?

– Det var en diskusjon, men valget tok jeg selv. Og jeg er glad og fornøyd. Trond Røed er en glimrende mann jeg har samarbeidet veldig godt med hele tiden, sier Trond Ellingsen.

Ellingsen var leder av Asker FrP fra 2012 til 2017. Da de tre lokallagene i juni 2018 skulle slås sammen til Nye Asker FrP ble han bedt om å stille opp som lederkandidat på nytt slik at dette kunne skje på en best mulig måte. Den jobben er nå fullført og han trekker seg derfor som leder av Asker FrP.

Ruster seg mot valgkamp

Trond Røed, som altså overtar lederklubba, har vært aktiv i Hurum-politikken i en årrekke og var leder i Hurum FrP frem til sammenslåingen av lagene i fjor sommer. Han er opprinnelig fra Gullhella i Asker.

– Nå skal vi jobbe sammen som et lag, og ruste oss inn mot den viktige valgkampen i nye Asker til høsten. Det blir en viktig jobb fremover, og jeg er klar og motivert for oppgaven. Vi har et sterkt ønske om å få til gode løsninger for alle innbyggerne i den nye storkommunen, sier Røed i pressemeldingen.

Han var en av pådriverne for en folkeavstemming om kommunesammenslåing i Hurum, og den konstellasjonen vi nå ser og som førte oss frem til der vi er i dag.

– Det viktigeste for lokallaget inn mot valgkampen vil være å tydeliggjøre den politikken og løsningene vi har for den nye kommunen med å styrke valgfriheten for innbyggerne, satsing på vei og kollektivløsninger, samt sørge for å holde skatte- og avgiftstrykket for Asker-borgerne på et minimum, avslutter Røed.

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.