Skip to main content

Tromsdal kastet ut av fengselet - saken kunne blitt utsatt

MARKERTE: Tingrettsdommer Nils Ole Bay signaliserte til Ringerike fengsel at det var uholbart om sleggesaken skulle utsettes på grunn av flytting av Tromsdal.

Onsdag kveld fikk forsvarer Mette Yvonne Larsen beskjed om at Christer Tromsdal med umiddelbar virkning skulle flyttes vekk fra Ringerike fengsel.

Dette informerte forsvareren retten om torsdag morgen. Flyttingen skjer i en fase der Tromsdal har rigget seg opp med et "kontor" som han bruker til å forberede seg til dagene i retten i sleggesaken i Vollen.

– Selv om påtalemyndigheten hjalp til med å få dette på plass da han flyttet fra Halden, tok det fire uker å få alt på plass. Dette kan gjøre at saken må utsettes, sa Mette Yvonne Larsen.

LES OGSÅ: Tromsdal: – Vi er en gjeng tullebukker med null troverdighet

Tromsdal skulle flyttes til Eidsberg fengsel i Østfold, noe som er lenger unna, på motsatt side av Oslo i morgenrushet. Dessuten er det erfaringsmessig egne regler i alle fengsler som skal godkjenne ordninger.

Begrunnelsen fra fengselet var behovet for å opprettholde ro og sikkerhet i fengselet, at Tromsdal har vært krevende om behov for telefonering i avdelingen.

Han skal ha krevet å få ringe datasakkyndig selv om han hadde ringt om datahjelp tidligere samme dag. Da han fikk nei skal han ha spurt "om det var nødvendig å være så jævlig firkantet".

LES OGSÅ: Sleggesaken: Må vente med lydopptakene

Saken fortsetter under faktaboksen:

Christer Tromsdal 

Dommer Bay kraftig irritert

Beslutningen om flytting fikk tingrettsdommer Nils Ole Bay til å reagere kraftig.

– Dette er helt uholdbart. At kriminalomsorgen ikke kan få til dette går ikke an. Når aktørene er enige om hva det er behov for, hvis utsette hovedforandlingene med kostnader det medfører, er helt uforsvarlig, sa Bay.

Retten tok en pause som politiadvokat Lisbeth Ravlo Backe brukte til å ringe direktør Marit Rossehaug i Ringerike fengsel.

– Det ordnet seg med utsatt flytting da jeg at dommeren var misfornøyd. Flyttingen er usatt, sa Lisbeth Ravlo Backe.

Dermed kunne Christer Tromsdal rigge seg til i vitneboksen for å fortsette å svare på spørsmål fra statsadvokat Stein Vale.

LES OGSÅ: Tromsdal-saken: – Ropte «Jeg skyter» to ganger til inntrengerne

 

Les flere artikler