Skip to main content

Tromsdal avviser advokat-lekkasjer

Tromsdal er også tiltalt for å ha truet sønnen til en av de medtiltalte i bedragerisaken på Facebook. Han skrev blant annet i meldingen at faren "lå veldig dårlig an".

Dette skjedde noen dager etter at tidligere Tromsdal-forsvarer Victoria Holmen fikk tilgang til opplysninget om beskyldninger fra medtiltalte i klausulerte dokumenter. 

Disse skulle ikke Tromsdal kjenne til.

– Dumt av meg å sende han en melding på Facebook. Jeg var stor i kjeften i meldingen som ikke er bra. Jeg beklager å ha sendt den, for den var ikke hyggelig. Men den har ingen relevans til denne saken her, men den var for å finne relevans til at Økokrim hadde beslaglagt farens Range Rover. Det var ikke for å vitnepåvirke noen i denne saken, sa Tromsdal.

Han erkjente altså å ha sendt meldingen, men ikke straffskyld for å ha forsøkt å påvirke et vitne.

LES OGSÅ: Medtiltalte: "Det var synd det ikke var riktig hus når han først gjorde det"

Klausulerte opplysninger

Påtalemyndigheten har pekt på at meldingene sendt til sønnen, og andre trusler mot en medtiltalt i bedragerisaken, og til han som gjorde et sentralt lydopptak 1.12.2015, skjedde kort tid etter at tidligere forsvarer Victoria Holmen fikk tilgang til de klausulerte opplysningene.

– Det har ikke vært noen lekkasje fra Holmen, det var ikke fysisk mulig for henne å gi meg disse opplysningene disse dagene. Jeg forsøkte å besøke henne 16. september 2016 og to-tre dager til, men hun avlyste møtene med en halv times varsel. Vi skulle møttes flere ganger, men vi møttes ikke, sier Tromsdal.

Tromsdal erkjenner at han nok skal ha sagt til politioverbetjent Steinar Slotte at hadde møtt Holmen.

– Jeg har ikke møtt henne fysisk. Det eksisterer ingen lekkasje, bedyrer Tromsdal.

Advokat Victoria Holmen fikk ikke forsvare Tromsdal etter at denne saken ble et tema. Hun skal vitne senere i saken.

LES OGSÅ: Tromsdal: – Vi er en gjeng tullebukker med null troverdighet

Les flere artikler