Skip to main content

Tre venninner håver inn 220 millioner kroner

73 MILLIONER: Gry Holm er en av eierne av Olivia.

Restaurant-gründerne Anne Kristi Koppang, Kristin Havig-Gjelseth og Gry Holm har solgt kjeden Olivia.

Det var etter en skiferie for over 30 år siden at de tre venninnene bestemte seg for å starte vinbar i Oslo.

– Vi hadde kjempestor interesse for både mat og vin og vi ville gjøre noe ved siden av jobbene, noe som var litt morsommere enn finans, eiendom og olje, sier Koppang til Dagens Næringsliv.

De jobbet på den tiden i leasingselskap, eiendomsselskap og oljeselskap. Nå bor de alle tre i Asker og Bærum, to av dem som nære naboer i Strandveien på Vettre.

– Det var bare no vi ville gjøre i fellesskap på si. Det skulle ikke bli leveveien vår, sier Havig-Gjelseth.

LES OGSÅ: Her er de nye skjenkestedene

Startet med Druen

De startet vinbaren Druen på Aker Brygge i 1986. Etter hard jobbing kom restauranten Olivia på Aker Brygge i 2006. Hver sommer møtes familiene deres for pizzabaking på Nøtterøy, hvor de tester ut 30 pizzaemner og utvider Olivia-menyen med det de liker best.

– Hemmeligheten bak suksessen? Hardt arbeid, og det at vi er bestevenner og avlaster hverandre. Barna våre er bestevenner, vi jobber sammen, ferierer sammen og har ikke blitt lei av hverandre ennå, sier Koppang til avisen.

LES OGSÅ: Elvebredden Catering overtar driften på Hvalstrand

Skal ekspandere

Nå vi de ta Olivia videre til alle norske byer, i samarbeid med de nye eierne i oppkjøpsfondet Herkules. Mens de kan glede seg over at salget har gitt dem 73–74 millioner kroner hver.

– Et vinslott i Italia er ingen dum tanke, sier Koppang.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.