Skip to main content

Tre kvinner grep inn da dame ble angrepet av ekssamboer

GREP INN: Tre sterke kvinner kjørte rett inn i situasjonen på parkeringen nær Takeda i Asker sentrum en kveld i mai i år. Nå er en mann dømt for mishandling av ekssamboeren.

De tre kvinnene i bilen oppfattet at en dame ble kidnappet i Asker sentrum. De ga gass rett inn i situasjonen. Kvinnen kastet seg inn i bilen, og kom i sikkerhet.

Hva som hadde skjedd hvis ikke tre godt voksne kvinner fra Asker hadde oppfattet faren i situasjon på parkeringsplassen ved Takeda i Asker sentrum blir spekulasjoner som kan ha mange ulike utfall.

De tre kom ved 21.40-tiden 2. mai i år kjørende til Asker sentrum da de så at en mann bar på en kvinne som ikke hadde det bra.

De tre trodde først de var vitner til en kidnapping, og fant ut at de måtte trå til umiddelbart for å hjelpe.

En mann (31) holdt da kvinnen i et aggressivt grep opp mot en lastebil. Kvinnene i bilen oppfattet at mannen kvalte kvinnen.

LES OGSÅ: Dømt for konemishandling - siktet igjen

Vitnet i retten

Detaljene om hva som skjedde i Asker sentrum denne kvelden kom nylig frem i tingretten, og i dommen mot en 31-årig mann.

Budstikka har vært i kontakt med to av kvinnene som berget hun som ble overfalt. De ønsker ikke å uttale seg til Budstikka.

At bilen stanset ved lastebilen forvirret mannen et lite øyeblikk.

Dette ga kvinnen nok tid til å komme seg delvis løs. Hun hoppet inn i passasjersetet der det allerede satt en kvinne fra Asker.

– Hun stupte inn i bilen, forklarte sjåføren i retten.

Kvinnen på flukt forklarte de tre i bilen at ekssamboeren forsøkte å drepe henne.

Hun var livredd, og mannen hadde ikke gitt opp.

Han forsøkte å trekke henne ut av bilen. Først da sjåføren tro på gassen måtte han slippe taket. De tre i bilen fikk bragt kvinnen i sikkerhet.

Etterpå pågrep politiet mannen, som havnet i varetekt.

Hans forsvarer, advokat Ragnhild Torgersen, sier at han har tatt betenkningstid på en eventuell anke.

LES OGSÅ: Kvinner reddet kvinne på flukt i Asker

Skulle kjøre han til toget

Forholdet mellom de to hadde vært turbulent, og kvinnen hadde over et par måneder gitt beskjed om at forholdet var over.

Han aksepterte ikke dette, og hadde skremt kvinnen på ulike måter. Til slutt fikk han besøksforbud.

Episoden 2. mai skjedde etter at 31-åringen hadde hjulpet ekssamboeren å flytte. Han forsøkte nok en gang å vinne henne tilbake.

Da dette ble avvist sprakk det for han. Det skjedde først inne i bilen som hun kjørte han med til jernbanestasjonen i Asker.

– Han hoppet på meg, forklarte kvinnen i tingretten.

Tiltalen lød på mishandling, og han ble dømt for dette selv om en meddommer mente handlingene ikke kom inn under den paragrafen.

Straffen lød på fem måneders ubetinget fengsel, to års kontaktforbud og 40.000 kroner i oppreisning.

LES OGSÅ:  Barnevernet gikk til politiet

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.