Skip to main content

Tre biler snurret på E18

SNURRET RUNDT: POlitiet måtte bistå etter at flere biler snurret på E18 da snøen lavet ned og skapte vriene kjøreforhold onsdag.

Snøen gjorde E18 speilblank, og tre biler snurret på vei ned Hagabakkene mellom Holmen og Asker. Én bilfører ble sjekket av helsepersonell.

I 13.20-tiden onsdag fikk flere sjåfører oppleve norsk vinterføre da bilene de kjørte endte med å snurre. På kort havnet tre biler med fronten i feil retning.

Dermed oppsto det raskt lange køer og tilløp til kaos tilbake mot Asker.

– Det er vanskelige kjøreforhold på stedet på grunn av snøen som er kommet, sier operasjonsleder Rune Hekkelstrand i politiet.

POLITIET LITE IMPONERT OVER DENNE SJÅFØREN: – Jeg ble helt sjokkert

Budstikkas reporter på stedet forteller at bilene som har snurret har kommet seg over i kollektivfeltet. Politiet er på plass med tre politibiler. Køen strekker seg langt bakover mot Asker.

– Én fører har smerter i beina og helsepersonell sjekker vedkommende nå. Det er bestilt ekstra salting av veien, men brøytemannskapene jobber for full maskin allerede, sier Hekkelstrand.

Han oppfordrer alle som ferdes på veiene til å tilpasse farten etter forholdene.

Klokken 13.45 var det ryddet på stedet og trafikken kunne igjen gå som normalt.

Snøen gir seg i kveld

Snøværet i Asker og Bærum er på sitt mest intense frem til 15-tiden onsdag ettermiddag, deretter blir det lenger mellom snøfillene.

– Det er en front som skal passere, og det vil nok være nedbør de neste timene. Det er vanskelig å si noe eksakt om tidspunkt for nå nedbøren gir seg, men ifølge prognosene bør det ikke være mye snø i 20-21-tiden onsdag kveld, sier vakthavende meteorolog Lillian Bergheim hos Storm.

Hun forteller at oppholdet i snøværet varer frem til torsdag ettermiddag.

– Da kommer det ny nedbør fra sør. Det starter med snø i Østfold og Vestfold, før det trekker nordover. Asker og Bærum får snø torsdag ettermiddag og kveld, men det er ikke snakk om store mengder, sier Bergheim.

Her kan du lese flere nyheter i hendelsesloggen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.