Familiebil tok fyr på vei til fjells

EFFEKTIVT: Den kraftige brannen lot seg ikke slukke så lett. En hjullaster og en skuffe med snø ble redningen.

EFFEKTIVT: Den kraftige brannen lot seg ikke slukke så lett. En hjullaster og en skuffe med snø ble redningen. Foto:

Det ble et dramatisk oppspark til nyttårsfeiringen for familien Tvete fra Jar i Bærum.

DEL

På vei til hytta i Vinje, Telemark, tok nemlig familiebilen fyr. I bilen satt Georg Tvete, kona Hege og deres tre sønner.

Tvete kom kjørende på fylkesvei 801 i Drivarbekkdalen i Øyfjell da det plutselig begynte å stige røyk opp fra panseret, skriver Varden som først omtalte hendelsen.

– Jeg fikk svingt inn til siden og stanset bilen. Til alt hell var det brøytemannskaper som befant seg i nærheten og de satte straks i gang med slukking. De tømte først to-tre pulverapparat over panseret, men det var for mye svartrøyk og for kraftig varmeutvikling, sier Tvete.

SE DE DRAMATISKE BILDENE:

Men da flammene stadig sto opp fra panseret måtte de snarrådige brøytemannskapene ta nye metoder i bruk.

– De hentet hjullasterne sine, og den ene løftet først vekk panseret med gaflene den hadde montert på før en annen bil dumpet et svært snølass over bilen. Da stoppet brannen umiddelbart, og batteriet kunne kobles fra, sier Tvete til Varden.

LES OGSÅ: Slik var nyhetsåret 2017

Glad for å være i god behold

Hvordan brannen oppsto er foreløpig ikke kjent.

Ifølge lokalavisen i Telemark rakk ikke brannvesen og politi frem før brannen var slukket, men nødetatene kunne istedet bistå med å frakte den lett skrekkslagne familien frem til hytta.

LES OGSÅ: Fyrte av nyttårsraketter i Skuitunnelen

– Min yngste sønn og jeg ble faktisk kjørt helt til hyttedøra av brannbilen. Det synes vi var veldig stas, sier Tvete, som tross den voldsomme opplevelsen er ved godt mot.

– Det viktigste er at vi alle kom uskadde og hele fra brannen. Bilen er bare en gjenstand, sier Tvete til Varden.

Han vil gi ros til hjelpemannskapene på stedet.

– Alle var veldig hyggelige, hjelpsomme og handlekraftige. Jeg kan ikke få takket alle nok. Helt fantastisk, skryter Tvete.

Artikkeltags