Skip to main content

Toys R’Us nedlagt på Storsenteret - Sprell blir vikar

STENGT - NY AKTØR LEIER LOKALENE: Her drev leketøysbutikken Toys R’Us. Onsdag ble forretningen stengt. Nå skal Sprell leie lokalene.

Ingen ville kjøpe konkursboet etter Toys R’Us-butikken på Storsenteret. Dermed stengte butikken dørene onsdag.

Nå tar leketøyselskapet Sprell over lokalene, opplyser prosjektleder Trond Erik Bjarøy i Bjarøy AS. Bjarøy AS lever av å kjøpe konkursbo og selge hele boet eller deler av det videre. Da Toys R’Us gikk konkurs, kjøpte altså Bjarøy AS boet.

Hege Arnesen i Sprell på Østerås sier at de kun skal være i lokalene ut juni, for å sikre at det er et leketøytilbud i den delen av senteret. Deretter skal et nytt konsept inn i lokalene.

Sprell har allerede en leketøybutikk i den andre delen av senteret, og skal da i en periode ha to butikker på Storsenteret.

– Det er trist at en så stor aktør som Toys R’Us forsvinner, men det er tøft i varehandelen for tiden, sier hun.

Lot seg ikke selge

Budstikka har tidligere skrevet at butikken kunne bli reddet. Men butikken på Storsenteret lot seg ikke selge.

– Hva er hovedårsaken til at denne butikken ikke lot seg selge?

– Det er en butikk som er stor, med alt hva det medfører av husleie og andre kostnader. Det kan også være at den på andre måter er tung å drive. Flere var på banen, men ingen ønsket altså kjøpe, sier han.

Budstikka har tidligere skrevet om usikker fremtid for butikken da den gikk konkurs

Hvor mange Toys ansatte som eventuelt får være med over er uklart. Budstikka har tidligere omtalt at 27 jobber i butikken på Storsenteret.

– Noen får trolig være med over, andre må finne seg ny jobb. Men det blir altså en ny lekebutikk på stedet, mener Trond Bjarøy.

Jobben i Sprell blir i tilfelle trolig kortvarig for de konkursrammede ansatte, siden butikken kun skal være i lokalene frem til sommeren.

 

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.