I romjulen ble Asker og Bærum forvandlet fra grått til hvitt, og de siste dagene har vært en kald fornøyelse for mange. Men for mange bileiere kom de mange kuldegradene som julekvelden på kjerringa, skal vi tro de store bilvarehusene.

– Det ble jo på sett og vis bråkaldt, og mange bileiere har opplevd flatt bilbatteri de siste dagene, kanskje spesielt på biler som ikke har vært startet på noen dager, sier Geir Arve Iversen, butikksjef for Torshov Bil på Holmen senter og Liertoppen.

LES MER:

Varsler opp mot en halv meter snø i løpet av tre dager

Meteorolog: – Det er bare å finne frem boblejakken

 

Fastfryste dører

Han sier at bilbatterier og vedlikeholdsladere for bilbatterier er blant varene det går mest av nå.

– I tillegg selger vi mye av silikonstift til dørlister. Det var åpenbart mange som vasket bilen før jul og i romjulen, men som nå opplever at dørene har fryst igjen, sier Iversen.

Butikksjefen understreker at det er mye penger å spare på å montere nytt batteri selv, men oppfordrer til å lese i bilens instruksjonsbok først. I tillegg har han et tips som vil få de fleste bilbatterier til å vare lenger:

– Smør litt kobberpasta på polene. I tillegg er det selvsagt lurt å vedlikeholdslade med egnet lader noen få ganger hvert år.

Under: Se hvorfor det er dumt å vaske bilen nå.

Selvhjulpen

– Salget av såkalte vinterartikler har tatt helt av de siste tre dagene, sier Dag Bergby, markedssjef i Biltema.

Han sier at batterier, batteriladere og dieseldrevne varmere for større arealer er blant salgsvinnerne. Også såkalte portable starthjelpere selges det mye av.

– Starthjelperne er populære blant yrkessjåfører og andre som er avhengige av bil for å få utført jobben sin. Med en fulladet starthjelper i bilen kan du gå tom for strøm på den ødeste småvei og fortsatt være i stand til å hjelpe deg selv, sier Bergby, som understreker at det er fort gjort å tape mye arbeidsfortjeneste om man blir stående og vente på proff veihjelp.

Dag Bergby sier at spylervæske også er en vare det går mye av. Bergby oppfordrer i disse dager til å velge en som garantert ikke fryser.