Skip to main content

Torsdag stenger to E16-tunneler

VEDLIKEHOLD: Det tekniske utstyret i Skuitunnelen skal oppgraderes og den vil bli delvis stengt en tid fremover.

Skuitunnelen og Brennetunnelen stenges delvis fra 15. november.

– Nytt teknisk utstyr må på plass i tunnelene for at det skal kunne kjøre toveistrafikk i ett løp, fra høsten 2019, forklarer Statens vegvesen i en pressemelding.

Selve oppgraderingen er planlagt å ta ett år, og fører til delvis stengte tunneler og redusert framkommelighet i den perioden. Den gode nyheten er at fra neste høst vil naboene langs Ringeriksveien slippe trafikk om natten.

LES OGSÅ: Åpnet ny lokalvei fra nye E16 til Vøyenenga

Det tekniske anlegget i Skui -og Brennetunnelene skal stå ferdig oppgradert om cirka ett år. Da kan Vegtrafikksentralen styre trafikken slik at det i ett løp kan kjøres toveis trafikk, når tunnelene vaskes og vedlikeholdes, eller det skjer en hendelse.

– Dette har lenge vært et ønske for å redusere trafikken på lokalveiene når vi har nattestengte tunneler, sier teknisk byggeleder Lars Lund.

(saken fortsetter under bildeserien)

Nye E16 fra Sandvika til Vøyenenga tar form 

Stenges i et halvt år hver

Oppgraderingen av det tekniske anlegget skjer nå, for at toveisreguleringen kan stå ferdig til nye E16 gjennom Sandvika åpnes høsten 2019.

Fra april 2019 til november 2019 blir tunneler i retning Hønefoss stengt. Det vil gå toveis trafikk i retning Oslo (sørgående løp). Avkjøring mot Skui og Rykkinn nordgående og påkjøring mot Hønefoss vil i denne perioden være stengt.

LES OGSÅ: Bekkestutunnelen skal rustes opp

Totalt er hele oppgraderingen planlagt å ta cirka ett år, der sørgående og nordgående løp stenges cirka seks måneder hver.

Statens vegvesen beklager de ulempene arbeidet medfører for trafikanter, naboer og næringsdrivende i området.

Les flere artikler