Skip to main content

Tore Kjos-selskap på Hvalstad er konkurs

Read AS på Hvalstad er konkurs. Selskapet er registrert med 15 ansatte.

Det er dn.no som meldte om konkursen tirsdag formiddag. Selskapet drev innen oljeservice.

«Basert på det som har fremkommet under saken, finner retten å legge til grunn at saksøkte er illikvid. Ut fra de foreliggende opplysningene dreier det seg åpenbart ikke om en forbigående, kortvarig betalingsudyktighet», står det i kjennelsen fra Asker og Bærum tingrett.

LES OGSÅ: Her er de siste konkursene i Asker og Bærum

Storebror til Norwegian-sjef

Tore Kjos (75) er storebror til Norwegian-sjef Bjørn Kjos (72). Bakgrunnen skal være et søksmål fra ni tidligere ansatte og krav om utbetaling av rundt 1,2 millioner kroner i lønn og feriepenger. Det er de som har begjært selskapet konkurs.

– Dette er permitterte ansatte som ikke har klart å finne seg ny jobb. De har ikke jobbet en eneste dag for de pengene de saksøker oss for, sa Kjos til DN nylig.

Dagens Næringsliv skrev mandag at Tore Kjos var nødt til å selge aksjer i Norwegian-eier HBK Holding for å unngå konkurs i eget selskap og at han har kontaktet flere meglerhus for å selge seg ned.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.