Skip to main content

Topp-politikere tok selvkritikk på Telenor-jubileum

BLE FEIRET: Direktør Ingrid Ihme i Telenor Open Mind (t.v. i midten) fikk blomster av ordførerkandidat Lisbeth Hammer Krog (H) under feiringen fredag. Krogh og konsernsjef Jon Fredrik Baksaas hadde også samtaler med tidligere deltager Harald Riise fra Stabekk, som nå er ansatt i bedriften. FOTO: KNUT BJERKE

Arbeidsminister Hanne Bjurstrøm (Ap) og partileder Erna Solberg (H) sier at de har mye å lære av Telenor, hva gjelder sysselsetting av funksjonshemmede.

Telekomgiganten på Fornebu har blant annet sikret funksjonshemmede Harald Riise (27) fra Stabekk fast jobb.

Toppolitikerne tok selvkritikk for at de ikke har gjort nok for å få funksjonshemmede i arbeid, da de holdt innlegg under markeringen av Telenor Open Minds 15-årsjubileum på Fornebu nylig.

Mange festtaler, lite politikk

– Vi politikere må innse at ingen regjering har vært flinke til å bidra til å få funksjonshemmede i arbeid – heller ikke regjeringen jeg sitter i. Det har vært mange festtaler, og lite politikk. Dette prosjektet er et eksempel til etterfølgelse, sa arbeidsminister Hanne Bjurstrøm (Ap) til forsamlingen.

Hun opplyste at regjeringen nå utarbeider en sysselsettingsstrategi, hvor et av målene er å få unge funksjonshemmede i arbeid.

Les flere økonominyheter fra Budstikka her

– Må bekjempe fordommer

Også partileder Erna Solberg (H) erkjente at politikerne ikke hadde gjort nok for å inkludere funksjonshemmede i arbeidslivet.

– Samfunnet har ikke råd til at en gruppe som vil bidra pasifiseres. Vi politikere har dessverre kun klart å snu utviklingen i minimal grad. For å få flere funksjonshemmede i arbeid, må vi bekjempe uformelle fordommer fra arbeidsgivere. Vi må også sørge for at vedtakene fra Nav om transport, lønnstilskudd og hjelpemidler blir avklart før den enkelte funksjonshemmede skal ut i arbeid, uttalte Solberg.

Les mer om Telenor

Ønsker forutsigbare ordninger

Telenor hadde invitert et femtitall tidligere deltagere til markeringen av arbeidstreningsprogrammets 15-årsjubileum.

Blant dem Harald Riise (27) fra Stabekk, som har vært ansatt i en 60 prosents stilling i Telenors avdeling for «digital direct marketing», siden han fullførte programmet i 2007.

– Å kunne jobbe i et ordinært miljø, med funksjonsfriske kolleger, gjør meg enda mer motivert til å prestere. Jeg får gode tilbakemeldinger på arbeidet mitt. Det bidrar til trygghet i arbeidshverdagen og får meg til å føle meg bedre rustet til å møte nye utfordringer i arbeidslivet, sier Riise til Budstikka.

Nå håper Stabekk-mannen at politikerne vil legge til rette for at det skal bli enklere å være funksjonshemmet i arbeidslivet, ved blant annet å sikre forutsigbare støtteordninger for personlig assistanse og transport etter ansettelse.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.