Skip to main content

Tone Damli selger nabotomten for 7,9 mill.

BLOMMENHOLM: Tone Damli og Markus Foss' eiendom ligger i midten, nederst i bildet. Du kan forsatt se rester etter rivingen av Villa Solum, som har skapt et salig rabalder. FOTO: EIE

Markus Foss og Tone Damli har lagt ut nabotomten på Blommenholm for salg. Samtidig krever kjendisparets byggherre at Bærum kommune øyeblikkelig sletter et inkassokrav på 200.000 kroner.

Kjendisparet Markus Foss og Tone Damli ser etter nye naboer i Homans vei på Blommenholm. Onsdag la de ut del av egen tomt for salg, med en prisantydning på 7.950.000 kroner.

Naboeiendommen på 800 kvadratmeter er skilt ut fra tomten paret kjøpte sommeren 2015, hvor de etter hvert skal bygge sin nye bolig.

«Det er en tomt det er antatt lett å bebygge», heter det i annonsen.

LES OGSÅ: Nå får Tone Damli dele

Markus Foss har foreløpig ikke besvart Budstikkas henvendelser vedrørende det potensielle eiendomssalget.

Langvarig krangel

Tone Damli og Markus Foss kjøpte Villa Solum på Blommenholm i 2015 for 9.425.000 kroner – en drøy million over prisantydning. Villaen ble senere revet, uten tillatelse, til stor forargelse hos enkelte naboer og offentlige myndigheter.

Skulle den utskilte tomten bli solgt for prisantydning - eller mer - får paret med andre ord dekket inn mye av den opprinnelige kjøpesummen for hele eiendommen.

Paret har vært i en langvarig krangel med Bærum kommune, etter å ha blitt ilagt en saftig bot for ulovlig riving. Stemningen ble ikke bedre etter at kommunen nylig sendte boten til inkasso.

LES OGSÅ: Kommunen snur om gebyr for riving av Tone Damlis villa

Krever gebyr slettet

I et krast brev til kommunen skriver advokatfirmaet Kco Advokater på vegne av Tone Damli og Markus Foss’ entreprenør, Kopperud Bygg Invest.

Det er et overtredelsesgebyr, ilagt 22. januar, som Bærum kommune har sendt til inkasso. Boten ble i januar halvert, fra opprinnelig 400.000 kroner. I samme vedtak ble kommunen pålagt å betale advokatregningen til Kopperud Invest, pålydende mer enn 110.000 kr.

LES MER: Advokat mener at Tone Damlis hus ikke er revet

LES OGSÅ: Bærum kommune får stor regning etter Tone Damli-riving

Gebyret ble i sin tid ilagt Kopperud Bygg Invest da Bærum kommune fastslo at rivingen var ulovlig, samt at avfallshåndteringen var miljøskadelig.

Bestridt krav

Sandvika-advokaten Stian Finne Lange i Kco Advokater har i et tidligere brev til kommunen hevdet at boten er uriktig. I det siste brevet minner han kommunen på at kravet er bestridt.

Advokaten skriver også at Tone Damlis byggherre nå ikke får handlet diverse varer grunnet inkassopågangen, og at kommunen kan bli holdt erstatningsansvarlig for klare brudd på inkassoloven.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.