Skip to main content

Tok seks kollektivsnikere og fire mobilsyndere

DYR SNIKING: I løpet en halvtime måtte seks elbilførere erkjenne at de var tatt – og ilagt et forenklet forelegg på 5.500 kr. Dette skjedde langs E18 på Ramstadsletta fredag morgen. Dette bildet er fra en tidligere kontroll samme sted.

– Snikkjøringen i kollektivfeltet er ikke blitt noe bedre, sier politioverbetjent Finn Erik Grønli.

Trafikkorpset i Oslo politidistrikt var fredag morgen ute i bærumstrafikken.

I kollektivfeltet på Ramstadsletta, langs E18, ble seks elbilsjåfører ilagt 5.500 kr hver i forenklet forelegg.

– Det var det samme som mange ganger før, nemlig ulovlig kjøring i kollektivfeltet fordi det bare var én person i bilen. Snikkjøringen i kollektivfeltet er ikke blitt noe bedre. Folk kjører ulovlig akkurat som tidligere, sier politioverbetjent Finn Erik Grønli i trafikkorpset.

De seks sjåførene ble tatt i løpet av en halvtime.

FIKK DU MED DEG? Fratatt førerkortet etter at barn satt på fanget på E18

Forelegg og prikker

Fredag formiddag ble fire bilførere i løpet av kort tid tatt for ulovlig mobilbruk, i en kontroll i Johan Grauers gate i Sandvika.

– Det ble 1.700 kr til hver i forenklet forelegg, pluss to prikker i førerkortet, konkluderer Grønli.

Den siste som ble tatt med håndhodt mobil, skal ha vært ruset. Vedkommende ble pågrepet og kjørt til legevakten for blodprøve. Vedkommende hadde heller ikke gyldig førerkort, opplyser Grønli.

LES MER: Serverte 5.500 kroner i bøter på morgenkvisten

Mener det er snakk om inflasjon

Budstikka skrev sist uke om at politiet er på offensiven etter at ulvolig mobilbruk fra nyttår ble en del av prikk-ordningen. Politiet, Trygg Trafikk og NAF har ulikt syn på ordningen som ble innført fra nyttår.

Politiet vil slå hardt ned på mobilbruk uten godkjent handsfree og er positiv til at det deles ut prikker. Trygg Trafikk er enige. NAF lokalt i Asker og Bærum er mer skeptiske.

– Det deles ut prikker for stadig flere synder begått bak rattet. Det er gått inflasjon i å dele ut prikker, og jeg mener at for eksempel 12 prikker hadde vært mer rettferdig enn bare åtte, sier Stig Wettre-Johnsen i NAF Asker og Bærum.

Han mener det er på tide med en revisjon av prikksystemet.

Les flere artikler