Skip to main content

Tok bilder av månen i hele natt: – Fantastisk!

SUPERMÅNE OG SOLFORMØRKELSE: Kjell Henry Hustad sto på terrassen natten gjennom og foreviget måneformørkelsen. Foto: Kjell Henry Hustad
SUPERMÅNE OG SOLFORMØRKELSE: Kjell Henry Hustad sto på terrassen natten gjennom og foreviget måneformørkelsen. Foto: Kjell Henry Hustad

Kjell Henry Hustad sto på sin egen terrasse i Asker og tok over 300 bilder av supermånen og måneformørkelsen i natt.

– Jeg begynte klokken 22.00 og holdt på til 5.30. Da ville ikke øynene mer, forteller Kjell Henry Hustad fra Asker.

– Det er første gang jeg har fulgt en måneformørkelse. Det var skyfri himmel og et helt fantastisk syn.

I natt var det egentlig to månefenomener samtidig. For det første var det såkalt supermåne som inntreffer mens månen er på det punktet i banen som er nærmest jorda. Dermed ser månen større ut. I tillegg var det måneformørkelse som opptrer når sola, jorda og månen ligger på linje og månen havner i skyggen av jorda. Dermed treffer ikke sollyset månen.

LES OGSÅ: Måneformørkelse på årets mørkeste dag

Romantisk

I starten så det ut til å skye fullstendig over og han var i ferd med å pakke sammen.

– Jeg fikk tatt noen romantiske fullmånebilder som jeg gikk inn og la på Facebook. Men når jeg tittet ut etterpå var det blitt skyfritt og perfekte forhold.

Dermed ble natten tilbragt på terrassen, mens kona lå og sov.

Ikke tid til Instagram

Hustad deler gjerne bildene sine på Facebook, men ikke på bildedelingsprogrammet Instagram, foreløpig. Det har han ikke tid til. Formannen i kulturrådet er aktiv med tennisgruppen «Reidar» i Asker Tennishall og 60+, i tillegg til gruppene Aktiv på dagtid og Idrettsglede.

Dessuten har han og kona 7 barn og 20 barnebarn sammenlagt. Selv har han i tillegg 7 oldebarn, så det er ingen problem å fylle kalenderen for den aktive pensjonisten.

LES OGSÅ: Ser mørkt ut for solformørkelsen

Skyter fra hofta

Fotointeressen har Hustad hatt i blodet fryktelig lenge, forteller han. Men det er først de siste årene han har fått anledning til å dyrke det litt mer.

Noen favorittmotiv eller yndlingstema har han ikke.

– Nei, ser jeg noe interessant så skyter jeg fra hofta. Jeg kan like gjerne ligge på magen i en grøft og ta bilder som å ligge på ryggen og ta bilder av månen.

LES OGSÅ: Lærte og lekte på Engineerium 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.