Skip to main content

To trafikkulykker på glatt føre søndag

LANG KØ: Det oppsto lange køer i begge retninger på Bærumsveien i forbindelse med at veien ble stengt. FOTO: OLE MARIUS FJALSETT
LANG KØ: Det oppsto lange køer i begge retninger på Bærumsveien i forbindelse med at veien ble stengt. FOTO: OLE MARIUS FJALSETT

To biler var søndag ved 16-tiden innblandet i en trafikkulykke på Bærumsveien, som ble stengt etter ulykken. Halvannen time senere smalt det igjen.

– Alle de skadede er voksne personer, sier politiets operasjonsleder Thor Arne Bakken til Budstikka.

Den ene av de tre er kjørt til Ullevål sykehus i Oslo for sjekk av mulige indre skader. De to andre ble kjørt til legevakten på Bærum sykehus. Ingen av de tre skal være alvorlig skadet.

Kollisjonen skjedde rett ved grensen til Oslo. Det var meget glatt på Bærumsveien da ulykken skjedde.

– Den ene bilen kom over i motsatt kjøreretning, trolig på grunn av kjøreforholdene. Bilene traff hverandre så å si front mot front, sier Bakken.

– Kjør forsiktig!

Politiet advarte tidligere i dag, søndag, mot vanskelige kjøreforhold i Asker og Bærum. Politiet og Statens vegvesen gjentar nå denne advarselen:

– Vi har fått inn flere meldinger om glatte veier i dag. Det er all grunn til å be folk om å kjøre forsiktig, sier operasjonsleder Thor Arne Bakken.

Også brannvesenet var på stedet. Bærumsveien ble fysisk stengt rett etter ulykken, men ble gjenåpnet cirka klokken 16.40.

Ny ulykke etter halvannen time

Ved 17.30-tiden smalt det igjen, denne gangen i krysset Slemmestadveien/Langenga, altså på Vettre. To personer ble lettere skadet i denne ulykken.

– Tre personer er bragt til legevakt. Den ene hadde smerter i nakken, den andre hadde et kutt i panna, mens den tredje i utgangspunktet bare skal gjennom en sjekk, sier operasjonsleder Bakken.

Alle de skadede er voksne personer. Begge bilene måtte kjøres bort med kranbil etter ulykken.

– Det er snakk om en møteulykke. Glatt vei er den trolige årsaken også her, opplyser Bakken.

Vegvesenet: – Gjør det vi kan

Statens vegvesen er varslet om, og kjent med situasjonen, og har strø- og saltebiler ute på veiene i Asker og Bærum.

– Vi gjør det vi kan og har alt tilgjengelig mannskap ute på veiene nå, sier trafikkoperatør Pål Sundt-Fredriksen ved Vegtrafikksentralen til Budstikka ved 18.30-tiden.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.