Skip to main content

To Tilbords-butikker legges ned – Sandvika består

ENESTE SOM BESTÅR: Madelene Gingred (34) er butikksjef i avdelingen på Sandvika Storsenter. Den er den eneste avdelingen som består etter at Kitch'n har overtatt Tilbords-butikkene. Bildet ble tatt i forbindelse med konkursen tidligere.

Butikkene i kjeden Tilbords på Holmen og i Asker blir lagt ned i løpet av fire uker. Ti ansatte mister jobben. Kun butikken på Sandvika Storsenter består. Men det kan på sikt komme flere butikker i Asker og Bærum.

Det opplyser Odd Sverre Arnøy, daglig leder i Kitch’n og Tilbords, til Budstikka.

– Butikkene på Holmen og Trekanten blir lagt ned fordi de er ulønnsomme og ikke tjener penger, sier Arnøy til Budstikka.

Eierne av den Sandnes-baserte kjøkkenkjeden Kitch'n kjøpte opp de to kjedene Tilbords og Rafens i midten av november i fjor. Siden ble Tilbords slått konkurs.

Etter konkursen trer nå Kitch'n på ny inn på eiersiden, og legger ned to forretninger.

Består på Sandvika Storsenter

Men på Sandvika Storsenter består altså butikken.

– Jeg er glad vi består, selvfølgelig. Samtidig er det jo i utgangspunktet trist at de andre må legges ned, sier butikksjef Madelene Gingred til Budstikka.

Rundt fem ansatte jobber i butikken i Sandvika. Odd Sverre Arnøy opplyser at det jobber to heltidsårsverk på hvert sted.

– Det tilsvarer rundt fem personer hvert sted – altså ti personer til sammen. I utgangspunktet mister disse personene jobben. Men i den grad det er ledige stillinger vil de bli tilbudt disse, opplyser Arnøy.

Han minner om at det er Kitch’n-butikker både i Sandvika, Asker, Holmen og på Bekkestua. Disse forretningene berøres ikke av dette, ifølge Arnøy.

– Blir Tilbords-butikkene lagt ned for å unngå konkurranse med Kitch’n-butikkene?

– Nei, det er ikke det dette handler om. Tilbords-butikkene var ikke lønnsomme. Tilbordskjeden tapte rundt 30 millioner kroner og gikk konkurs.

Kan komme nye butikker

Men det kan komme flere Tilbords-butikker senere, opplyser Arnøy.

– På samme steder som før?

– Det kan vi ikke utelukke. Men det er heller ikke sikkert. Det handler blant annet om å finne god plassering og beliggenhet, sier han.

Til sammen omsatte de to kjedene for 1,45 milliarder kroner i 2017. 40 prosent av dette var gjennom egeneide butikker og 60 prosent gjennom franchisetagere. Omsetningen ventes å bli noe lavere i 2018, som følge av at en del ulønnsomme Tilbords-butikker blir lagt ned, skriver Finansavisen onsdag.

Kjeden har nå 105 butikker. Arnøy sier flere Tilbords-butikker med svak inntjening vil bli lagt ned, og etter det vil kjeden bestå av i overkant 80 butikker. Men på sikt kan det altså komme nye.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.