Skip to main content

To av «lokkemannsakene» henlegges

«Lokkemannsaken» på Emma Hjorth var oppdiktet.

Det har den siste tiden vært flere såkalte «lokkemannsaker» i vårt distrikt. Nå skriver Asker og Bærum politidistrikt i en pressemelding at to av disse sakene henlegges fordi politiet ikke mener det har skjedd noe straffbart.

Fredag 28. september kom meldingen om at en 11 år gammel jente skulle ha blitt forsøkt lokket inn i en bil av en fremmed mann i en hvit Ford Connect varebil på Emma Hjorth.

- I saken som skjedde på Emma Hjorth viser det seg at opplysningene som ble gitt til politiet var oppdiktet, skriver politiet i pressemeldingen.

I saken fra Bærums Verk har nærmere etterforskning avdekket at hendelsen var en misforståelse. Politiet kan dermed ikke se at det i denne saken har skjedd noe straffbart, eller forsøk på dette.

Fortsetter etterforskning

Politiet fortsetter etterforskningen i de to gjenstående sakene, som begge skjedde i Lommedalen.

Tirsdag 25. september ble en åtte år gammel gutt stoppet av en fremmed bilfører i Skollerudveien i Lommedalen. Gutten sa nei og løp av gårde.

Kun to dager etter ble en 13 år gammel jente forsøkt lokket med inn i en fremmed bil ved Prix-butikken i Lommedalen.

- Vi kan på nåværende tidspunkt ikke utelukke at det er en sammenheng mellom disse sakene, skriver politiet.

LES OGSÅ: Politiet ber foreldre bevare roen etter lokkeepisoder

LES OGSÅ: Politiet ber foreldre bevare roen etter lokkeepisoder

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.