Skip to main content

Tjente 7 mill. på utsettelse

ANLEGGSOMRÅDE: En yndet badestrand blir utvidet med 17 dekar og fylt med 400.000 kubikkmeter stein. – Om stranden blir stengt i to eller tre år er ikke avklart, sier spesialrådgiver Ellef Ruud i Bærum kommune.

I juni utsatte politikerne i Bærum å godkjenne mottak av stein fra E16-utbyggingen, på Kadettangen. Nå er veivesenet villig til å øke betalingen til Bærum kommune fra 15 til 22 millioner kroner.

Utsettelsen betød nye og dyre floker for Statens vegvesen: 33.000 lastebillass med stein fra nye E16-tunneler må dumpes et sted. Hvis ikke Kadettangen i Sandvika kan brukes som deponi som planlagt – hvor skal da sprengsteinen kjøres? Og hvor mye ekstra vil det koste?

LES OGSÅ: Kadettangen stenges i flere år

Ville ha bedre betalt

Nettopp penger var begrunnelsen for at formannskapet i Bærum ikke ville godkjenne dumping av 400 000 kubikkmeter stein på Kadettangen: Ordfører Lisbeth Hammer Krog ville se om det var mulig å få vegvesenet til å betale mer.

Det var en strek i regningen for Statens vegvesen, som allerede hadde bedt entreprenører om pristilbud på jobben. Senest innen utgangen av august måtte vegvesenet vite hvor E16-massene kunne dumpes.

Løsningen ble å øke tilbudet om betalingen for dumping på Kadettangen.

Når formannskapet igjen får saken denne uken, har vegvesenet gått med på å betale 30 kroner tonnet, mot 22 kroner i juni om det fattes vedtak onsdag. Det utgjør over syv millioner mer i inntekt for kommunen.

– Utpressing fra kommunens side?

– Det vil jeg ikke kommentere. Vi venter på en avgjørelse denne uken, sier prosjektleder May Bente Hiim Sindre i Statens vegvesen.

LES OGSÅ: Kadettangen – luftslottenes høyborg

Lønnsom utsettelse

– Utfyllingsjobben koster kommunen 50 millioner. Nå får vi 22 millioner i betaling fra vegvesenet. I tillegg er planen å få tilført masser fra Fornebu som det opprinnelig ville koste oss 10 millioner å bli kvitt. Denne besparelsen er nå beregnet til 15 millioner, forklarer spesialrådgiver Ellef Ruud i Bærum kommune.

Dermed er kommunens kostnad for utfyllingen redusert fra 25 millioner til 13 millioner.

– Det er jo ikke alltid administrasjonen setter pris på politikerne utsetter saker?

– Nei, men denne gangen viste det seg å være en lønnsom utsettelse, medgir Ruud som er saksbehandler for saken.

LES OGSÅ: Nyt strandlivet på Kadettangen nå

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.