Tjente 30.000 på skolerevy - sender pengene til skole i Afrika

Stolte: Magnus Lager (til venstre), Alton Bendu og Emilie Remman er alle tre veldig stolte av beløpet som doneres fra revyen.

Stolte: Magnus Lager (til venstre), Alton Bendu og Emilie Remman er alle tre veldig stolte av beløpet som doneres fra revyen. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Eikelirevyen gikk med overskudd for første gang. Det betydde 30.000 kr til Sierra Leone og Prosperity Girls High School.

DEL

– Jeg holdt på å svime av da de fortalte meg det, sier Alton Bendu alvorlig, før ansiktet sprekker opp i et smil. Han er mannen bak skolen, som er til for at de fattigste jentene i Sierra Leone også skal ha et skoletilbud. 

På mandag reiser han ned til skolen for å gjøre alt klart. I påsken reiser nemlig for fjerde gang ti av Eikelis elever sammen med ti Ullern-elever ned til skolen for å se hva pengene går til og hjelpe til med videre utvikling av den.

– Mange av dem som deltok i revyen, har også vært i Sierra Leone og har et nært forhold til prosjektet, sier Gro L'Orsa, konsulent ved Eikeli videregående skole. Hun er ansvarlig for Sierra Leone-prosjektet. 

Overraskelse

– Lærere og administrasjon antok at vi kom til å levere et par tusenlapper. De ble helt sjokkert og kjempehappy med oss da vi kom med 30.000 kr, sier Emilie Remman (17), som var revysjef sammen med Magnus Lager (17). 

Selv hadde de budsjettert omtrent 9.000 kr i overskudd, men da de fikk regningen på programmene, så selv dette tallet mørkt ut.

Likevel klarte de å samle inn over tre ganger så mye.

LES BUDSTIKKAS ANMELDELSE AV EIKELIREVYEN HER.

– Vi kalte inn Alton Bendu til møte med oss en halvtime før han egentlig skulle møte med ledelsen for første gang etter revyen. Han visste ikke at vi hadde tenkt å gi overskuddet engang, sier Lager.

– Det å fortelle dem summen var noe av det jeg hadde gledet meg aller mest til. Jeg satt der med tårer i øynene selv. Det ble helt absurd stemning, sier Remman.

– Alton ble stum. Og så ble han veldig rørt. Akkurat sånn som man skal reagere, smiler Lager.

Bendu selv er svært stolt av elevene.

– Ikke bare har de faktisk klart å gå med overskudd på det som alltid ellers er et tapsprosjekt, men så er de i tillegg så snille at de gir det til Sierra Leone-prosjektet. Det er helt fantastisk, og en utrolig motivasjon, stråler han.

LES OGSÅ: Uten filter på Eikeli

Over 200.000 kr

På det som kalles Sierra Leone-dagen i høst satte Eikeli ny rekord for seg selv og samlet inn 173.000 kr til prosjektet. Sammen med de 30.000 fra revyen gir dermed skolen over 200.000 kr til jenteskolen i Afrika. 

– Jeg har ikke hørt om en eneste skolerevy som har gått med overskudd før, sier Liv Ragna Wang, fungerende assisterende rektor på Eikeli. 

– Det har i hvert fall ikke skjedd her. Eikelirevyen har alltid ellers gått med underskudd, sier hun.

Det var nettopp dette som ble forventet i år også.

– Særlig med oss som ledere, ler Remman.

Her kan du lese mer om Eikelis bidrag til Sierra Leone-prosjekt.

Artikkeltags