Skip to main content

Tiltalt mor (46) frisk nok til å møte i retten

DØDE PÅ HYTTA: 13-åringen fra Bærum døde på familiehytta på Beitostølen 31. desember 2015. Hennes mor ble senere tiltalt for grov mishandling.
DØDE PÅ HYTTA: 13-åringen fra Bærum døde på familiehytta på Beitostølen 31. desember 2015. Hennes mor ble senere tiltalt for grov mishandling.

Mor til 13-åringen som døde på Beitostølen i 2015 er frisk nok til å møte i Gjøvik tingrett. Det slår en ny rapport fast.

Den 47 år gamle moren står tiltalt for grov mishandling av datteren som døde nyttårsaften for snart to år siden. Den opprinnelige rettssaken startet mandag 24. april i år, der moren møtte i Gjøvik tingrett for å avgi sin frie forklaring. Dagen etter ble rettssaken brått avbrutt, da hun brøt sammen og måtte fraktes til sykehus i ambulanse. Rettssaken ble først utsatt én uke, og senere på ubestemt tid på grunn av hennes helsetilstand.

I juni ble det kjent at Valdres tingrett ønsket en ny rettspsykiatrisk vurdering av moren. Den nye rapporten er utarbeidet av rettspsykiater og overlege i psykiatri, Synne Sørheim.

– I rapporten står det at tiltalte anses i stand til å kunne møte i retten gitt visse tilpasninger, sier statsadvokat Arne Ingvald Dymbe.

Hva slags tilpasninger det er snakk om vil han ikke kommentere. Dymbe kan heller ikke si noe om når en ny rettssak blir berammet.

– Selv om rapporten foreligger er det rettmedisinsk kommisjon som har det siste ordet. De vil vurdere innholdet og gi sin endelige uttalelse iløpet av kort tid, sier statsadvokaten.

Til NRK opplyser morens forsvarer, Aasmund Sandland, at han ikke ønsker å kommentere rapporten på grunn av taushetsplikt overfor sin klient.

Dødsfallet i Valdres

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.