Skip to main content

Tiltalt for overfall på overgrepsdømt eks-politiker

DØR: De tiltalte skal ifølge politiet, her ved Iselinn Håvarstein (innfelt), ha tatt inn seg gjennom denne døren, sparket inn den avlåste døren til Bærums-mannens leilighet og overfalt ham.

– Mannens seksuelle legning var motivet for volden, mener politiet.

To menn på 24 og 28 år er tiltalt for å ha brutt seg inn hos en mann i 60-årene fra Bærum, overfalt og banket ham opp, samt stjålet diverse verdisaker.

Mannen som ble overfalt – en eks-politiker – er tidligere dømt for en rekke seksuelle overgrep mot barn.

Så sent som i januar ble han domfelt for å fremme prostitusjon, for å ha laget og delt en seksualisert film av en ung gutt, og for selv å ha kjøpt sex. Den gang ga retten Bærums-mannen mildere straff på grunn av overfallet.

De to mennene som er tiltalt for å ha overfalt ham, risikerer nå å få strengere straff fordi politiet mener «volden ble utøvd på grunn av fornærmedes antatte seksuelle legning», som det heter i tiltalen.

Sammenheng

Kilder med kjennskap til saken hevder at motivet for voldshandlingene ikke var Bærums-mannens seksuelle legning. Foranledningen skal i stedet ha vært at Bærums-mannen angivelig skal ha misbrukt en person med tilknytning til en av de tiltalte. Dette skal ha kommet frem i politiavhør.

– Det er et straffskjerpende moment basert på bevisene i saken. Bakgrunnen for dette vil bli lagt frem under hovedforhandlingen. Ut over det ønsker jeg ikke å kommentere saken, sier politiadvokat Iselinn Håvarstein.

Heller ikke de tiltaltes forsvarere ønsker å kommentere Budstikkas opplysninger. Men i dommen mot eks-politikeren fra januar pekes det på at det trolig er en sammenheng mellom sakene.

– Det er sannsynlig at overfallet har sammenheng med det straffbare forhold han nå dømmes for, heter det i dommen.

Fire var mistenkt

Etter det Budstikka kjenner til, skal i alt fire personer ha vært mistenkt i saken. To av dem har fått sine saker henlagt.

Saken mot de to mennene i 20-årene skal opp for Asker og Bærum tingrett i slutten av juni.

Den eldste tiltaltes forsvarer, advokat Henrik Bliksrud, sier klienten ikke erkjenner straffskyld.

– Min klient har forklart at han sto utenfor mannens leilighet, sier Bliksrud.

Den yngre tiltaltes forsvarer ønsker ikke å kommentere saken før den kommer opp for Asker og Bærum tingrett.

Budstikka har forsøkt å innhente kommentarer fra den fornærmede Bærums-mannen, men uten hell.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.