Skip to main content

Tilbyr samarbeid etter bløff-påstand om E18

E18: MDG hevder Venstre har forsøkt å kamuflere utbyggingen av E18 som et miljøprosjekt. FOTO: HANS HAMRE

Venstre ber om et tettere samarbeid etter at Miljøpartiet De Grønne i forrige uke beskyldte partiet for å være lite troverdige.

– Jeg skjønner ikke hvor de har det fra, sier Njål Vikdal i Venstre.

Han reagerer på et debattinnlegg i torsdagens Budstikka hvor Nikki Schei og Kristin Bjelke i Miljøpartiet De Grønne kom med krasse karakteristikker av Venstres politikk i den betente E18-saken.

– Når det kommer til praktisk politikk blir miljø altfor ofte et ord for Venstre også, skriver Schei og Bjelke som mener partiet har forsøkt å kamuflere utbyggingen av E18 som et miljøprosjekt.

– Forstår du at MDG antyder at dere bløffer?

– Dersom en ny E18 gir mer trafikk så er jeg enig i at det ville vært en bløff, men det er ikke tilfellet. Vi vil bygge ut E18, men kapasiteten skal holdes på samme nivå inn til Oslo. Der har Høyre også gått ut og sagt seg enige med oss, sier Vikdal.

LES OGSÅ: Støtter veikamp

– Enige om veldig mye

Han er frustrert etter det han betegner som et angrep fra MDG.

– Venstre har fått igjennom at 60 % av bompengene fra Oslo-området brukes på kollektivtrafikk. Det har vi fått til uten hjelp fra SV og MDG, og vi skulle ønske det ikke var slik. Det er vanskelig å kjempe alene, og unødvendig når vi er enige i veldig mye, sier Vikdal, og utdyper:

LES OGSÅ: Står fast på E18

– Asker og Bærum må fremskynde ulike kollektivtiltak. Bussfremkommeligheten må bli bedre, og vi må få flere togvogner fra Asker og Sandvika. Dette, og mer, er ting som må på plass i kommende valgperiode, sier han. Det er dette kollektivløftet Oslopakke 3 skal sikre, og det er denne finansieringskilden til kollektivtiltak som MDG gambler med, sier han.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.