Skip to main content

Tilbyr gratis førstehjelp til sykkelen

Norsk Folkehjelp Asker og Bærum har fått nye lokaler i brannstasjonen i Asker. Et av de mange nye tilbudene til Folkehjelpen er å hjelpe folk med å reparere syklene deres. Her er Bjørn Magne Henriksen og Alf Håland i gang med å fikse sykkelen til Helene Trengereid. 

Annenhver tirsdag fikses sykler gratis hos Norsk Folkehjelp nye lokaler ved Asker brannstasjon. Til glede for både to og firbeinte. 

Norsk Folkehjelp Asker og Bærum flyttet nylig inn i nye lokaler ved Asker brannstasjon. I tillegg til sin vanlige aktivitet har de nå startet med gratis sykkelreparasjoner annenhver tirsdag fra klokken 13. På tirsdag var Helene Trengereid innom med sykkelen sin sammen med den tyske jaktterrier Vinnie. 

– Det er et fantastisk tilbud, og jeg måtte spørre på Facebook om dette bare var et tilbud som var i dag. Man vet jo ikke alltid hva man skal gjøre etter vinteren, og da er det greit å komme hit for tips, sier Trengereid. 

Hun har akkurat flyttet til Bondilia fra Haugesund og bruker sykkelen mye. 

– Jeg synes det er gøy å sykle med hund, og jeg syklet mye i Haugesund. Hvis jeg får jobb i nærheten kommer jeg til å sykle dit. Nå jobber jeg i Drammen, og det blir litt langt, fortsetter Trengereid. 

Kan komme for å være sosial

Tirsdag stilte Asker-ordfører Lene Conradi (H) opp for å offisielt åpne de nye lokalene til Norsk Folkehjelp. Hun skrøt mye av frivilligheten og hva den betyr for lokalmiljøet. Conradi trakk også frem at et utvidet tilbud kan styrke Norsk Folkehjelps lokaler som en møteplass. 

– Så håper jeg at tilbudet blir godt kjent og godt brukt. Jeg håper også at dette bidrar til at flere engasjerer seg, sier ordføreren. 

Lokallagsleder Alf Håland er godt fornøyd med både å komme inn i nye lokaler og å bidra med et utvidet tilbud i form av sykkelreparasjoner. De frivillige gjennomfører enkle reparasjoner som å skifte dekk, olje kjedet, sjekke bremser og lære å reparere sykkelen selv. De kan også bytte deler, men da må man ha delen med selv. 

– Vi ønsker både å være en nytte i samfunnet og skape en spennende fritid for dem som er med å hjelper og dem som trenger hjelp. Hver enkelt som dukker opp bidrar til å skape et godt miljø, og det miljøet er jo selve nerven i frivilligheten, sier Håland. 

156 medlemmer

Han ser frem til å bli en storkommune med Røyken og Hurum. Ordfører Conradi nevnte i sin tale at Hurum har flere frivillige per innbygger enn Asker. 

– Det blir kjempespennende. Vi har et stort mangfold av tilbud og muligheter som folk kan engasjere seg i. Per nå er vi 156 medlemmer og rundt 25 er frivillige. Ti av disse er ekstra aktive, sier Håland.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.