Skip to main content

Tilbyr asylmottak rett ved skytebane

MULIG MOTTAK: Først på nyåret blir det klart om UDI takker ja til tilbudet om asylmottak på Skytterkollen. Bak planene står selskapet Velkommen til oss AS, som er under etablering.
MULIG MOTTAK: Først på nyåret blir det klart om UDI takker ja til tilbudet om asylmottak på Skytterkollen. Bak planene står selskapet Velkommen til oss AS, som er under etablering.

Få meter fra Løvenskioldbanen tilbyr selskapet «Velkommen til oss AS» å etablere asylmottak.

«Området føles trygt og er en egnet plass for å finne tilbake til roen». Slik lanserer Velkommen til oss AS planene om asylmottak på Skytterkollen overfor Bærum kommune.

Få meter unna ligger Løvenskioldbanen. I tillegg til å være Norges største anlegg for sivil skyting, er det også treningsbane for politi og forsvar. Her tilbyr Velkommen til oss AS UDI å etablere et ordinært asylmottak med inntil 340 plasser.

– Jeg tror det blir veldig galt å etablere asylmottak i nabolaget til veldig mange mennesker. Det eneste jeg ser som negativt med Skytterkollen, er at det smeller litt rundt der. Men det er 6.000 politifolk som trener der, så da er det et veldig trygt sted å være, sier Rudi Baumgarten.

LES OGSÅ: Utsetter asyl-åpning på Lysaker

Vil kjøpe stedet

Sammen med Ronny Dahlstrøm står Rudi Baumgarten bak selskapet Velkommen til oss As, som ennå er under oppstart. De to har begge gründererfaring fra før, Baumgarten innen IT-bransjen og Dahlstrøm innen brukerstyrt personlig assistanse.

LES OGSÅ: Asker-ja til flere flyktninger

Baumgarten og Dahlstrøm har inngått intensjonsavtale med dagens eier Fredrik Michelet om å kjøpe Skytterkollen dersom UDI takker ja til deres tilbud om å etablere asylmottak.

Flyktningkrisen De tenker sette opp modulbygg i to etasjer, med plass til inntil 340 beboere. Skytterkollen er allerede regulert til utvidelse med overnattingsanlegg.

– Når du er inne, hører du ingenting til smellene. Jeg mener vi har alle forutsetninger for å lage et godt asylmottak der, sier Baumgarten.

LES OGSÅ: Rais (16) fra Afghanistan: – Det eneste jeg ønsker er å komme i gang igjen med livet

Klart på nyåret

Først på nyåret blir det klart hvilke av de 114 nye tilbudene om drift av asylmottak UDI vil si ja til. I forrige anbudsrunde i oktober fikk UDI tilbud om 5.400 plasser, og takket til slutt ja til 3.200 av dem.

«Det er for tidlig for oss å uttale oss om konkrete tilbud før vi eventuelt iverksetter konkrete forhandlinger. Vi forventer å ha kartleggingen klar innen kort tid, sannsynligvis like over nyttår», skriver presserådgiver Kristian Nicolai Stakset-Gundersen i en e-post til Budstikka.

LES OGSÅ: Sier ja til mottak på Stabekk

«Om det foregår aktivitet i området som kan være uforenlig med innkvartering av asylsøkere, må det tas med i vurderingen. Vi har tidligere trukket oss fra en avtale på Heistadmoen i Kongsberg, blant annet fordi vi ble kjent med at det foregikk skytetrening like ved», presiserer han.

LES OGSÅ: Krever sikkerhetstiltak rundt asylmottak på Lysaker

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.