Skip to main content

Tilbud om norskkurs var smekkfullt av skrivefeil

IKKE HELT ETTER BOKEN: Utdrag fra reklamen for «Norsk kurs I sandvika.». Teksten inneholder feil på feil.
IKKE HELT ETTER BOKEN: Utdrag fra reklamen for «Norsk kurs I sandvika.». Teksten inneholder feil på feil.

Tilbudet om norskkurset som dumpet ned i postkasser rundt om i Bærum denne uken, fikk flere til å heve øyenbrynene og trekke på smilebåndet.

Et 48 timers norskkurs i Sandvika til 3.500 kroner høres kanskje ikke så ille ut. Men kurstilbudet som ble distribuert denne uken, i deler av Bærum, inneholder svært mange skrivefeil.

Under overskriften «Norsk Kurs I sandvika» lokkes det blant annet med at «Vårt mål er å møte de fleste situasjoner i hverdagslivet, hjelpe deg til å bruke språket og utvikle lytte og skriveferdigheter».

I kurstilbudet står det videre at «Gramatikk og ordforråd er grunnlaget». Det grammatiske er imidlertid langt unna ståkarakter i tilbudet.

– Det som har skjedd, er at vi laget en kladd til reklame som vi har fått korrigert for skrivefeil. Men de som trykket reklamen, har skrevet ut kladden – ikke den som er korrigert, hevder Jeremy Evangelista Uy.

SE HVOR MANGE FEIL DU FINNER: Les hele reklameskrivet her

Ville ha flere deltagere

Han driver selv et renholdsfirma som rekutterer arbeidskraft, og det er Uy selv som har leid inn en kursholder for at hans ansatte skal få bedre norskkunnskaper.

Ettersom det kun var påmeldt tre stykker på kurset, laget Uy sammen med noen andre et kurstilbud som de distribuerte i postkasser i håp om å øke antall kursdeltagere slik at læreren skulle få flere deltagere å undervise.

– Det er jeg sammen med flere andre som har skrevet teksten. Vi hadde korrigert feilene, men det var den ukorrigerte som ble sendt ut, bedyrer Uy.

Kurstilbudet er lagt i postkasser på Rykkinn og i Sandvika-området.

Feilene i reklamen er disse: Bruk av to ord istedenfor ett (tre ganger), feil bruk av stor/liten bokstav (elleve ganger) og feil norsk grammatikk/skrivefeil (syv ganger).

– Grusomt

Norsklæreren som holder kurset ble svært fortvilet da han så tilbudet som Uy hadde sendt ut på eget initiativ.

– Det er jo helt grusomt og er en kjempeblemme. Jeg er leid inn for å undervise, og han har laget et skriv på egenhånd. Det er jo ikke noe positivt at det ser sånn ut, sier en noe oppgitt norsklærer.

Han ønsker ikke å ha navnet sitt på trykk da han ikke har noe med det hjemmelagde kurstilbudet å gjøre. Læreren er dessuten redd for sitt eget rykte.

– Jeg driver eget firma og har undervist i mange, mange år. Dersom dette knyttes opp mot mitt navn, vil det ødelegge alt. For meg er ikke dette noe hyggelig, forteller han.

Kurset er allerede godt i gang i Sandvika.

– Det er åtte stykker på kurset, og de som er der er veldig fornøyd, sier kursholderen.

Les flere nyheter fra Budstikka

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.