Skip to main content

Tilbake til hverdagen for Venstre-Siri

IKKE INNE: Venstres Siri Engesæth kom ikke inn på Stortinget. FOTO: KNUT BJERKE

Siri Engesæth (V) er skuffet over at Venstre ikke får en eneste representant på Stortinget fra Asker eller Bærum – til tross for at partiet fikk nær hver tiende stemme nettopp her.

– Venstre har gjort et godt valg og det er jeg glad for. Men er jo skuffet over at jeg ikke kommer inn på Stortinget, mest fordi jeg synes det er synd at Venstre ikke får noen representasjon fra vest i Akershus til tross for at vi fikk en fabelaktig tillit fra velgerne nettopp her, sier Siri Engesæth, Venstres 2.-kandidat til Stortinget fra Akershus.

I Bærum ser Venstre ut til å få hele 9,3 prosent av stemmene. I Asker er tilsvarende tall 8,9 prosent.

LES OGSÅ: Disse seks blir Asker og Bærums representanter på Stortinget

Opptellingen viser at partiet får 6,3 prosent av stemmene i Akershus, noe som kun holder til én representant for fylket: Abid Raja, riktignok bosatt på Ekeberg i Oslo.

– Jeg er sikker på at Abid kommer til å gjøre en strålende innsats for Venstre på Stortinget. Likevel hadde flere representanter fra Akershus - ikke minst fra Asker og Bærum - gjort det enklere å løfte politikken fra vår del av fylket, sier Engesæth.

– Det er så mange store oppgaver som venter på å bli løst her, som best lar seg gjennomføre hvis vi hadde hatt en direkte stemme på Tinget. Men jeg kan jo ikke akkurat endre valgreglene. Vi må bare jobbe desto hardere for å få innflytelse på politikken selv om vi ikke har noen direkte representant, sier Jar-kvinnen.

Ørlite stortingshåp tross alt

Nå håper Engesæth på tettere samarbeid på Akershus-benken.

– Jeg er en ivrig forkjemper for en sterkere samling i Akershus. Jeg mener at vi må bli flinkere til å jobbe mer på tvers internt i regionen. Jeg synes dessverre Akershus-politikerne altfor ofte slår hverandre i hodet med sine kjepphester. Det må det bli slutt på hvis vi skal få gjennom viktige saker som er viktig for hele fylket, som veier og tunneler alle har nytte av, sier Bærums-politikeren.

LES OGSÅ: Her jubler han for plass på Stortinget

Valgresultatet for hele landet viser så langt 5,2 prosent for Venstre. Det betyr totalt 9 representanter for Venstre, 7 flere enn ved forrige stortingsvalg i 2009.

– Dette gir oss et veldig godt utgangspunkt for å få til Venstre-politikk, sier Engesæth.

Hun innrømmer at hun er svært spent på utfallet av regjeringsforhandlingene. Hvis Venstre kommer i posisjon, er det ikke helt utelukket at Engesæth havner på Stortingsbenken likevel. Forutsetningen er at Erna Solberg ønsker Abid Raja som minister.

– Det hadde vært fint hvis Abid fikk en ministerpost. Og som hans vara er jeg helt klar for å fylle plassen hans på Stortinget, sier trebarnsmammaen.

Nå er det hverdagen som selvstendig næringsdrivende, lokalpolitiker i Bærum og fylkestingsrepresentant i Akershus som venter.

Hverdagen derpå

– Hvordan er dagen din i dag?

– Valgvaken var fin, men varte ikke så lenge for min del. Jeg sto opp tidlig for å sende 5.-klassingen min på skolen, snart skal jeg kjøre moren min til togstasjonen – hun har vært her og hjulpet til i valgkampinnspurten. Så må jeg sette meg ned og jobbe for å tjene litt penger. For ikke å snakke om at en del huslige ting har hopet seg opp – jeg er nødt til å skifte lyspærer på badet, forteller Siri Engesæth.

Les flere valgnyheter fra Budstikka her

– Hva er det neste politiske målet?

– Å få innført hundeluftegård på Fornebu, saken skal opp til behandling i Utvalg for miljø, klima og kommunalteknikk i Bærum kommune på torsdag. Dessuten ser jeg langt fremover på slike dager: alle ordentlige ting tar ti år å gjennomføre. Jeg vil gjøre det jeg kan for at Venstre skal gjøre det enda bedre neste gang, slik at vi får gjennomslag for å våre syn på miljø og næringsliv, skole og kultur.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.