Skip to main content

Tidligere veisjef fyrer løs mot E18-stans

E18-FORKJEMPER: Stein Fyksen ved motorveibroen i Sandvika i 1995 etter å ha orientert Bærums politikere om ny E18.

Tidligere veisjef Stein Fyksen kritiserer samferdselsminister Jon Georg Dale for stansen i arbeidet med E18 i Bærum.

Fyksen (74) er styremedlem i Organisasjonen Bedre Veier, som kjemper for større, raskere og mer helhetlig utbygging av et moderne norsk hovedveinett.

Han jobbet i mange år med ny E18 som blant annet veisjef i Statens vegvesen Akershus og plandirektør i Vegdirektoratet.

Arbeidet med prosjektering av ny E18 gjennom Bærum har stoppet opp, og oppstarten av byggearbeidene kan bli forsinket i to år til 2021 fordi det ikke er satt av penger i statsbudsjettet for 2019 til å fortsette arbeidet med innløsning av eiendommer langs traseen i Bærum.

Bærums-politikere diskuterer E18: Hemmelig E18-møte

Les om E18-stansen her: E18-budsjettsprekk over tid

«Plutselig kommer det en beslutning fra samferdselsminister Jon Georg Dale om at arbeidet med prosjekteringen skal stanses. ... Det er nærliggende å forstå Dales beslutning slik at han vil sette hele prosjektet i spill», skriver Fyksen Vil Dale sette E18 i spill? .

SAMFERDSELSMINISTER: Jon Georg Dale (Frp).

Dale på sin side har i et intervju med Aftenposten forsikret at ny E18 skal realiseres så fort som mulig. Han mener at E18-motstanderne «er dømt til å tape».

«Jeg håper han får rett i det. Det eneste statsråden i så fall har oppnådd, er å utsette prosjektet med et par år, samt å påføre det unødige ekstrakostnader. Dette er ikke mye å være stolt av», skriver Fyksen.

Bærums ordfører Lisbeth Hammer Krog (H) har heller ikke vært nådig i sin karakteristikk av stansen i E18-arbeidet.

ORDFØRER: Lisbeth Hammer Krog (H).

«Dette blir rett og slett helt tullete», uttalte Krog i januar.

Krav fra ordførerne

I et innlegg i Aftenposten i forrige uke krevde Bærums-ordføreren sammen med kollega Lene Conradi (H) i Asker at statsråd Dale og ordførernes egne partifeller i regjeringen nå må sikre rask behandling i Stortinget «slik at arbeidet igjen kommer på rett spor og spaden settes i jorden så raskt som mulig.»

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.