Skip to main content

Tidligere ordfører i Bærum er død

AVGANG: Gunnar Gravdahl i forbindelse med hans avgang som ordfører i Bærum i 1991.

Gunnar Gravdahl er død, 87 år gammel. Han styrte Bærum som ordfører fra 1979 til 1991.

Egentlig hadde ikke Gravdahl ambisjoner om å bli politiker i det hele tatt, men var med i en studiegruppe i Høyre på Løkeberg.

Uten at han helt var klar over det, ble han plassert på nominasjonslisten før valget i 1971. Med en plassering på rundt nummer 80 var han rent listefyll. Trodde han.

Kvinnekupp

Helt til at det viste seg at Høyre-kvinnene strøk alt som fantes av markante Høyre-menn fra listen.

– Jeg var så anonym og ukjent at jeg ikke ble strøket, og med ett hadde jeg fått fast plass i kommunestyret, fortalte Gravdahl til Budstikka i forbindelse med sin 75-års dag.

Han steg raskt i Høyre-gradene. Først ble den opprinnelige Tønsberg-mannen partiformann, deretter gruppeleder i kommunestyret.

Da ordfører Willy Greiner døde midt i en valgperiode, og daværende varaordfører Halvor Stenstadvold ikke ønsket jobben, ble Gunnar Gravdahl valgt.

Stolt av boligbygging

Ordførerkjedet ble hengende rundt Gravdahl hals helt til 1991, da han ga det videre til en annen ordfører-legende, Odd Reinsfelt.

– Jeg er mest stolt av at vi holdt et høyt tempo i boligbyggingen. Gjennom hele 80-tallet lå vi på en nybygging på rundt 900 boliger årlig. Jeg er svært fortvilet på vegne av dagens unge som skal ut på boligmarkedet i Bærum. Så vanskelig er det blitt at jeg er bekymret for kommunens fremtidige demografiske sammensetning, sa Gravdahl den gang.

– Jeg lever dagen i dag. Ingen vet hva morgendagen bringer, sa eks-ordføreren i forbindelse med 75-årsdagen.

Han etterlater seg kone, åtte barn og mange barnebarn.

LES OGSÅ: Hammer Krog viderefører Reinsfelt-tradisjon

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.