Skip to main content

Tidenes pristopp på bolig i Asker

BOLIGJAKT I HØSTFERIEN: – Heggedal er et utrolig fint sted. Det er i passe pendleravstand til Oslo, og så betyr prisen selvsagt en god del, forteller Anders Pedersen (t.h.) – her på visning i en egenbolig Heggedal sammen med Krogsveen-megler Alexander Fossum.
BOLIGJAKT I HØSTFERIEN: – Heggedal er et utrolig fint sted. Det er i passe pendleravstand til Oslo, og så betyr prisen selvsagt en god del, forteller Anders Pedersen (t.h.) – her på visning i en egenbolig Heggedal sammen med Krogsveen-megler Alexander Fossum.

Boligprisene i Asker har aldri vært høyere enn akkurat nå. Villamarkedet er spesielt aktivt. Annethvert salgsobjekt er en enebolig.

– Heggedal er et utrolig fint sted. Det er grønt og vakkert, helt annerledes enn bylivet vi i dag lever på Majorstua. Stedet er i passe pendleravstand til Oslo, og så betyr prisen selvsagt en god del, mener Anders Pedersen (26).

Det er tirsdag kveld og filmregissøren bak produsentselskapet Nineofive er sammen med samboeren på en av de ytterst få visningene som finner sted i Asker nå i høstferien.

BOLIGBØRSEN: Se hvor mye din bolig har økt i verdi de siste 20 årene

– Vil selge mens det er grønt

Annenhver bruktbolig i Asker som lå ute for salg på Finn tirsdag var en enebolig – 66 av 132. Det høye trykket i villamarkedet er normalt på denne tiden av året.

– Vi er på tampen av sesongen, og det er mange som vil selge eneboligen sin mens det ennå er grønt og fint i hagen, forteller eiendomsmegler Alexander Fossum hos Krogsveen i Asker.

Fire interessenter dukket opp på tirsdagens visning i den eldre eneboligen i Heggedalsveien.

– Det er ikke så verst nå i ferien. 10 stykker var innom på den første visningen søndag, flere har lastet ned prospektet og boligen har hatt over 3.700 visninger på Finn. Det er god interesse, mener Fossum.

LES OGSÅ:

Selgerne håper selvsagt på en god handel, og de kan hente inspirasjon i denne utgaven av Budstikkas Boligbørs:

Den dokumenterer at de boligene som ble omsatt i Asker i tredje kvartal, gikk unna til høyere kvadratmeterpriser (P-rom) enn noen gang før – opp 1.100 kroner til 36.300 kroner i gjennomsnitt.

Det er satt prisrekorder både for eneboliger og leiligheter i Asker løpet av juli, august og september. Ny toppnotering for eneboligene er 34.300 kroner per kvm. – 700 kroner mer enn den tidligere rekorden fra forrige kvartal. Og prisen på leiligheter har sprengt en ny grense etter å ha nådd 40.000 kroner dette kvartalet. Det er 400 kroner høyere enn den tidligere rekorden, satt for ett år siden.

Mens boligmarkedet i Asker har nådd nye høyder, så er kvadratmeterprisene i Asker og Bærum samlet sett bare 200 kroner (0,5 prosent) unna å tangere den stående rekorden på 39.800 kroner fra andre kvartal i fjor.

Onsdag ettermiddag ble også eneboligen i Heggedal solgt.

– Vollen er for dyrt

Den kraftige prisveksten gjør det stadig vanskeligere for unge boligkjøpere og førstegangsetablerere å etablere seg på boligmarkedet.

– Økningen i Asker kan være et utslag av at stadig flere boligkjøpere hopper over de dyreste strøkene i Oslo og Bærum og kikker i denne retningen i stedet, sier Fossum. Boligtitter Anders Pedersen bekrefter bildet:

– Asker er et flott og attraktivt sted å etablere seg for stadig flere. Men det er store prisforskjeller mellom de ulike områdene. Vi ville nok helst ha flyttet til Vollen, men der er det for dyrt.

Og dyrere blir det. Sjeføkonom Roger Bjørnstad i Samfunnsøkonomisk Analyse, som utarbeider statistikken til Budstikkas Boligbørs, er en av mange som spår fortsatt prisvekst fremover (les hans kommentar øverst på siden).

Eneboligenes dominerende posisjon på denne markedsplassen vil fortape seg så snart løvet blåser av trærne.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.